If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

diumenge, 3 d’agost del 2014

CREURE


Quan el major desig d’aquest darrer any està gairebé complert, quan ja el palpo, oloro, veig i sento, em paro uns moments a mirar enrere i somric. Podria somriure per moltes coses, però el que em fa més gràcia és adonar-me que, sincerament, només una sola persona ha cregut en mi i en aquest somni i sabia que podia fer-se realitat. Bé, dues: jo. Però somric pel fet, també, que encara que ningú, absolutament ningú, hi hagués cregut, a excepció de mi, ho hagués aconseguit. Això sí, amb molta més força i perseverança i fe. M’era inevitable parlar amb to optimista del meu somni quan estava amb ella, no calia dir gaire res i ens ho dèiem tot, m’ho deia tot i li agraïa sense ser gaire conscient. L’esperança i força que em transmetia era brutal i m’empenyia a seguir creient-hi. Potser perquè des del primer moment ella ha viscut aquest somni amb mi i m’ha acompanyat des dels primers instants, aquí i allà.

En pocs dies es farà realitat el que he estat gestant en la meva ment durant 11 mesos, sense pausa, sense dubtes, amb moltes pors, però sempre amb confiança en mi i la vida i ell. Creem creient, diuen. Sóc de tenir les coses clares, de creure i tirar-m’hi fins al fons en el que sigui que es tracti, i no em puc ni imaginar com de dolços els resultats seran. Perquè encara que ningú hi hagués cregut, amb la meva ment i el meu anhel nascut des del cor, és més que suficient. Anhels que et fan vibrar cada cèl·lula del teu cos.

~ ~ ~ 

Fa poc vaig esbrinar que un dels meus valors, és a dir, aquells impulsos subtils que em mouen, és el dinamisme. En el seu moment el vaig interpretar  com a sinònim de moviment, de no deixar de veure i conèixer coses diferents amb el pas del temps, d’estar aquí, i després allà, conèixer això, i després allò altre. Moure’m per descobrir. Sóc bastant així, m’apassiona viatjar, no vull repetir pel·lícula ni llibre ni bar ni carrer per cercar-ne de nous i enriquir-me amb la novetat. Sovint les cames se’m mouen soles quan estic massa temps ajaguda i més en un mateix indret.  Dinamisme. Podríem dir que la novetat, el fet de veure i fer coses noves em fa sentir molt viva. No obstant, des de no fa gaire, estic com acceptant un nou tipus de dinamisme, un de més passiu. Apreciar el descobriment de coses noves però sense necessitat de fer grans canvis físicament, és a dir, sentir-me bé estant ajaguda en una taula d’un bar durant dues hores fent el mateix, aparentment, o en una roca davant el mar sense necessitat d’avorrir-me. Romandre en el mateix lloc, ser conscient del que és, amb tots els sentits, del que m’envolta, de la superfície on estic recolzada, de les olors que em vénen, dels sorolls, de tots els colors i moviments que la meva vista pot abastir, de cada sensació corporal que em produeixen els estímuls externs, com el vent, o el que sigui. I poc a poc, anar sentint calma...i després pau. Fer venir a la ment només pensaments del més estricte present. I el més sorprenent és comprovar com, encara que sembli que jo estigui quieta i no passi res, és quan es produeix el major moviment! Apreciar com canvia el color del cel, com els cambrers es van canviant, com la gent arriba i després marxa i sempre hi ha noves cares, com els sorolls van canviant d’intensitat segons els minuts, com la beguda que tenia davant ara ja està buida, com els vaixells arriben i el port s’omple. I malgrat tot, jo he estat, aparentment, immòbil. Observar el que és. Perquè ho és tot.