If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dissabte, 6 de febrer del 2016

tornar sempre és la millor part del dia

Crec que és el meu moment preferit del dia, el moment en què torno a casa amb bicicleta i em sento relaxada i amb la ment en calma. Sentint l’escalfor de la bufanda i els guants en el meu cos enfilo camí a casa després d’un altre dia intens. I és que el simple fet d’estar al cantó de nens més d’una hora ja fa que el dia sigui intens, no sé si a tots els educadors els deu passar, però almenys jo, quan estic amb ells, em torno una nena més i tota preocupació que tenia al cap desapareix i tots ells em fan estar al present al 100%, fent que tregui el millor de mi i obri els cinc sentits al màxim per fer que tot sembli tan magnífic, estimulant i intens. I és que si jo gaudeixo ells ho noten i es crea un ambient màgic on tot és curiositat, sorpresa , joc i màgia. És gratificant però alhora esgotador, així que no és estrany que la tornada se’m faci més feixuga a cada nova pedalada. Però alhora em reconforta, sentir la suau brisa a la cara, sentir-me en moviment, calcular a la perfecció cada gir i cada semàfor, intentar millorar el rècord del dia anterior per intentar arribar a travessar aquell semàfor abans es posi vermell, fluir amb la baixada, veure les botigues de sempre, gent passejant, tornant de la feina, sentir-me acompanyada per altres ciclistes pel carril bici...i les llums. Les llums dels semàfors, dels cotxes i motos i bicis, alternant-se entre vermelles i blanques, de les botigues que sembla que em mostrin el camí, mirar a dalt i veure també les llums dels edificis, més tènues, d’aquells que tenen la sort d’estar ja a casa descansant. 
Em sento viva i satisfeta amb tot el que he donat i també rebut durant el dia que ja arriba a la seva fi, i submergida en la immensitat d’estímuls que la ciutat m’ofereix, aconsegueixo tenir el cap absort en els meus pensaments. Pensaments que van més enllà del què faré per sopar o a quina hora m’haig de llevar el dia següent. Pensaments que s’originen com gotetes d’aigua que cauen en un paper blanc, i l’impregnen.
Encara que sigui una rutina, sempre hi ha petits detalls que van canviant, per exemple els ciclistes, o els semàfors, ja que si en un m’he esperat fins al final, després tots els següents seran diferents a si hagués travessat un en vermell. O el cel. Al tornar sempre a la mateixa hora, a mesura que passen els dies aprecio els diferents tons que té el cel, més negre, més fosc, i ara cada cop més clar...regals que cauen, literalment, del cel, i em deliten amb només mirar-los. Quan més a prop de casa estic més va creixent aquella sensació de felicitat en només imaginar-me arribar, saludar a qui hi hagi, fer-me un te, treure’m les sabates i posar-me còmode. És el moment del dia en què puc dedicar-me temps exclusivament a mi després de tot el dia, carregar-me i fer allò que em retorna la meva energia per afrontar el dia següent.

Al cap i a la fi, trobant la bellesa a aquesta rutina d’aquest any, fa que em senti viva, i és la prova que estic gaudint del que tinc i del que faig, del present moment amb els cinc sentits.