If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dimarts, 28 de maig del 2013

lliçons

No puc ser feliç en el futur, tampoc puc ser-ho en el passat. Només puc trobar el que busco i ser feliç en el present. És l'únic que tinc a la meva vida. Tendència compulsiva de comparar el moment present. Per tant, si vull sentir la felicitat, haurà de ser ara. Els que són conscients de la seva felicitat no la busquen. En aquesta búsqueda generem patiment, en nosaltres i en els demés. El que importa és com em relaciono en l'instant present amb l'entorn i amb els altres. No implica fer res, sinó més aviat Ser, deixar-se portar per la vida.
És un salt al buit.

Un obstàcle que m'impedeix endinsar-me en aquesta aventura és el fet de creure que el dolor i el patiment que jo sento ara no puc transformar-lo, no em puc deslliurar d'ell perquè correspon a fets passats i aquests no els puc canviar perquè pertanyen al passat.

Tota la meva vida ha d'estar passant en l'ara, perquè és el que tinc. tinc la possibilitat de transformar aquell patiment passat, els records passats en el present, passen a ser simples records, pensaments, i jo sóc qui els pensa i els puc transformar i canviar.

Me lo contaron y lo olvidé,
lo vi y lo entendí,
lo hice y lo aprendí.

Confucio

dijous, 23 de maig del 2013

like a river

Somriure al bon temps i que ell et somrigui a tu, però adonar-te que no és ell qui condiciona el teu estat d'ànim, que només el reforça i t'empeny una mica més enllà. Tu, només tu, tens a dins teu tota la força del cabal del riu, i quan et deixes portar, riu avall, fluint per entre les pedres arrodonides, tot cobra sentit, tot apareix sense ser cridat, sense ser forçat. M'encanta. Fluir, fluir, fluir. Deixar de tenir-ho tot controlat, sortir de casa i no saber què faràs després de classes, tornar a casa a la nit, improvitzar amb el que em vaig trobant. Estar cada cop més conscient de viure el present, l'ara, la cosa més complicada però més vital de totes. Per molts cops que ho hagi escrit al blog, no sé si havia arribat a entendre el real significat d'això.

~ ~ ~


"Si de verdad nos preocupara la sociedad, viviríamos con menos. Si nos preocupara el otro, viviríamos con menos. Si nos preocupara el medio ambiente, viviríamos con menos. Si digo “hay que ser honesto”, no generaré con mi frase interés alguno, dado que, es algo completamente evidente que no debería llamar la atención, mas si viviera en una sociedad donde todos son deshonestos y la deshonestidad fuera la regla, mi afirmación sí generaría revuelo. José Mujica es una excepción, en circunstancias que debería ser la regla general.
¿Por qué admiramos a Mujica? Porque es lo que queremos ser y no nos atrevemos, porque es el reflejo de nuestras falencias. Por eso no deberíamos admirarlo. Por eso no quiero admirarlo."


~ ~ ~

"Jamás se ha planteado los interrogantes que torturan a las parejas humanas: me ama?, ha amado a alguien más que a mi?, me ama más de lo que yo le amo a él? Es posible que todas estas preguntas que inquieren acerca del amor, que lo miden, lo analizan, lo investigan, lo interrogan, también lo destruyen antes de que pueda germinar. Es posible que no seamos capaces de amar precisamente porque deseamos ser amados, porque queremos que el otro nos dé algo (amor), en lugar de aproximarnos a él sin exigencias y querer sólo su mera presencia."

La insoportable levedad del ser

http://www.youtube.com/watch?v=VmfZDt8wvcs

dimarts, 21 de maig del 2013

màgic

Potser és massa agosarat dir que he sortit d'aquesta experiència com una Laura nova. Però sí que estic modificada, renovada, més plena d'alguna cosa que no sé definir. Potser és que he donat una gran passa cap a un camí fins ara bastant desconegut, incert, però que penso seguint-hi caminant.

Va ser molt improvitzat, inesperat, sobtat, però a les 8 del matí de dissabte em trobava meditant en una sala d'una casa al bell mig del parc natural del Montseny i ballant amb gent desconeguda. Qui mirés per la finestra ens hauria titllat de bojos. Però el boig seria ell per no unir-se i gaudir de l'instant tan dolç que entre tots construïem. No obstant, tot el dia de dissabte em vaig sentir com espectadora, com fora de la dinàmica de la trobada, observant a la gent, rumiant, una mica fora de tot. No m'acabava de creure ser allà? Em feia por? No estava gaire preparada? Vergonya de relacionar-me amb gent tan oberta de cor? No ho sé...
Tallers diversos: massatge tailandès, constel·lacions familiars, respiracions holorèniques...es diu ràpid, però ara m'hi paro a pensar i és brutal, és molt potent, i em sap greu haver estat tan distant, potser fins i tot escèptica. No m'havia preparat per sentir tot allò. I jo que pensava que era oberta de ment, flexible, sociable...esquemes meus que s'han trencat completament. Bé, moltes coses dins meu s'han mogut de lloc, i el que queda, perquè en vull més, vull descobrir-me més.
Conversatoris en petits grups sobre temes també ben diversos: la soletat dels joves, les relacions amb la família, el futur, etc. Ens reuníem en grups de 8 o 9 persones i xerràvem durant una hora, des del cor. No estic acostumada a escoltar gent parlant tan sincerament, i gent que no conec de res! Jo no podia...parlava des el cor i tenia ganes de plorar, i havia de parar i parlar més des del cap. Era fascinant. Veure la vulnerabilitat de tants joves i que al cap i a la fi tots sentim i pensem molt igual, Som joves, som persones.

Quan a ell li venia bé, ens feia reunir a la sala, pronunciava algunes paraules reflexives i tot seguit posava música i ballàvem, sense més, tots i totes, saltant, rient, somrient, fent coreografies. Això podia durar 10 minuts o bé una hora i mitja. Veure ballar gent sense efectes de l'alcohol o altres drogues, en ple dia, a la llum del sol, era meravellós!!!!!! Estava feliç en aquells instants. Com la música i el ball és capaç de despertar racons de l'ànima. El que jo molts cops faig a casa sola, ara ho compartia amb gent que cada cop sentia més apreci cap a ella.

Aquestes 48 hores han sigut com un oasis, sentia que el temps s'havia aturat allà baix, als pobles i ciutats, i que res més importava, només jo, aquella gent, aquella casa, aquell aire, aquella energia que ens envoltava. Volia seguir allà malgrat em sentia una mica desorientada, sensació que va anar desapareixent el dia següent. Era com viure en el mode "pause". Armonia seria un adjectiu que també quedaria bé. No ho sé...sensacions que no es poden explicar gaire amb paraules, que van molt, molt més enllà. Compartir, teixir paraules, mantenir un ordre amb la gent i amb l'univers, mostrar la nostra essència. Això és el que hem fet, i créixer, créixer moltíssim. Gràcies. Per fer-me enriquir, per conèixer gent que sé que mantindré el contacte, per confiar en la humanitat, per treure'm una mica més la por, per fer-me atrevir a mirar cap endins, per adonar-me de lo complicat que és, del llarg camí que queda, per fer-me descobrir més, per desmuntar-me creences, per entendre coses, per estar més confusa, per compartir estones d'aquest tipus. Màgic. Tot. Fins l'any que ve, sens dubte...

Humiltat, acceptació, no jutjar. Paraules que m'haig d'incrustar al cervell a partir d'ara.

diumenge, 5 de maig del 2013

repte fefes 6.0

Què noto? ulls que em piquen de la son, esquena i espatlles adolorides, agulletes a la panxa de tan riure.
Què sento? satisfacció, alegria, positivisme i energia que m'han transmès tots, també nostàlgia perquè ja ha acabat tot i un sentiment molt fort que no puc posar-li nom però que creix cada dia més a mesura que passo més temps amb tots ells, els nens i l'esplai en general. Serà que cada cop em sento més segura i unida al sentiment de l'esplai, o que simplement me l'estimo cada cop més i es va fent més important en la meva vida.

Què penso? que mlagrat tot, passi el que passi, som molt grandes i podem fer coses molt fortes tots junts si treiem tot lo bo nostre. I és que som capaços de crear oasis on no hi ha lloc per a les precoupacions i puguis començar la setmana amb mil frases al cap i mil imatges de cada moment. No té preu. 



dijous, 2 de maig del 2013

blue valentine

Per fi estic fent allò que molt sovint em proposo, mirar gairebé cada nit una pel·lícula. Ahir va ser el tonr de Blue Valentine, la tenia a la llista des de feia anys, des de que va sortit segurament. Sabia que tenia alguna cosa només mirant el tràiler, i així és. Em va captivar les dues hores senceres. La descriuria amb una paraula: bittersweet -agridulce-. Des de gairebé el primer moment et sacseja per dins, combinant escenes del present amb flasbacks que t'expliquen com els protagonistes han arribat fins on són. La dolçor de la joventut i l'amor pur, divertit i senzill, amb el gust agre del matrimoni, la rutina, el treball, el desamor. Fins i tot els llaços més intensos es poden desfer. 









dimecres, 1 de maig del 2013

heart of gold

Ella. La que busca racons per fotografiar i moments per congelar. 
La que anhela perdre's pels carrers de la ciutat cada tarda. 
La que els raigs de sol li tornen la vitalitat per viure intensament. Ella. 
La que observa, la que crea històries amb cada rostre que es creua pel seu davant. 
La que es fixa en cada nom de carrer, cada balcó, cada planta, cada tipus de terra, cada detall. 
Ella, l'amant dels detalls insignificants. 
La que intenta viure en el moment present malgrat les dificultats que suposi perquè sempre té el cap mig somiant. 
La que es captiva amb el so d'una guitarra i una harmònica enmig del brunzit cosmopolita. 
La que revifa quan mor el dia i el cel es tenyeix de vermell. 
La que busca somriures. La que juga a regalar-los mentre passeja. 
La que intenta sobreviure en els moments tempestusos i somriu satisfeta quan sent la calma interior dins seu, de nou. 
La que supera cada obstàcle, la que, amb paciència, creu en ella i s'aixeca cada matí disposada a guanyar. La que cau, i s'aixeca.
Ella, la que vol fer poesia amb cada trocet de vida que passa davant els seus ulls. 
La que creu que hi ha massa bellesa en el món per estar deprimit. 
La que troba la bellesa en la simplicitat. 
La que veu el que altres no veuen. La que veu amb el cor. 
La que es commou amb una tarda de passeig vora el mar i un concert en directe gratis. 
La que no té por d'anar sola. Perquè sap que només ella és la seva millor companyia. Ella.
Ella, tal com és. Tal com vol ser. 





http://www.youtube.com/watch?v=u925g6CgKuw