If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dimecres, 6 de març del 2013

la resta, per mi

A vegades és difícil apreciar la bellesa minimalista quotidiana d'una ciutat. Tot és més gran, més impersonal, més abundant, més estressant. I aquests adjectius molts cops ens fan ennuvolar la vista, la mirada més profunda cap a les coses. Més atenta al present.

Cinc de la tarda. Per fi el sol es deixa veure, després d'estar un 3 dies amagat. Després de contemplar durant llargs minuts la caiguda lliure de les infinites gotes al carrer, als edificis i als cotxes; després d'adormir-me durant tres nits seguides al ritme del goteig de la pluja a la barana del balcó i provocant-me un somriure intern. Agafo la bici amb molta mandra i la panxa encara plena i poso direcció Arc de Triomf per afrontar dues intenses hores de deures, nens, joves i suculent esforç. Fa poc més d'una hora que ha cessat de ploure i el terra està ben moll, ple de bassals i ben resplandent. De fet, tot llueix, tot sembla netíssim, brillant, renovat! Vaig creuant els carrers amb la bici amb una brisa gens freda, amb un sol que té energia guardada dins seu i que contagia. De tant en tant em trobo bassals i no dubto en trepitjar-los amb les rodes. Són preciosos, reflecteixen el cel blau i uns núvols ben blancs però de seguida s'esborra la imatge amb la meva intrussió. El verd de la gespa també està en el seu color més viu, cada element és com si hagués resorgit d'una llarga hivernació. És com la sensació que et queda al sortir de la dutxa: revitalitzant de ment i cos, per dins i per fora.

Tant de bo la pluja netegés algunes mentalitats i hàbits de vida i ens retornés el sentit comú i tants de valors que sembla que el vent s'hagi emportat.


Dies en què desitjaries que aquests tinguessin més de 24 hores...! Llevar-se quan tothom encara dorm i anar-se'n a dormir quan tots són al llit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada