If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dimarts, 8 d’abril del 2014

tornem-hi...

Sembla irònic i tot... com he tornat a sentir la crida cap al pelegrinatge, cap al camí, cap aquells indrets màgics, plens de fe, humanisme, senzillesa i pau. Com si la vida em donés una altra oportunitat per tornar a viure una experiència que em va canviar la vida per tal que aquest cop la pugui pair bé un cop acabi, per tal que pugui finalitzar el cercle, el procés. Com si encara tingués part de mi allà, per alguna contrada del camp de les estrelles, rere un alberg, o al cantó del riu, o entre dos arbres que fan ombra enmig de la Meseta. Sento que haig d'anar a finalitzar un cicle, un procés, a tancar una etapa. Sento la crida. La intensitat i els records del primer viatge encara són vius en mi, però estan barrejats amb fets més foscos que van venir després, així que necessito tornar a sentir amb claretat la brillantor del pelegrinatge, d'endur-me tota la força que el camí té, de comprovar que tot està en mi, que encara que els acompanyants, els amics que faci, els llocs per on passi, siguin diferents, l'essència serà la mateixa. 
Buscar ordre, pau, un ordre que em van desordenar al només aterrar a casa i que necessito recuperar. Sinó...potser corro el risc de viure en aquella confusió d'experiències i sentiments i m'encallo en el passat. 
Necessito agafar perspectiva, allunyar-me d'ells, del poble, de les meves activitats, estar per mi, i connectar amb la natura i la gent, escriure....escriure moltíssim sobre tots aquests 7 mesos, pensar. Caminar i ser conscient de cada pas, de cada pedra, de cada dificultat, i de com se superen si perseveres. Necessito connectar amb la meva essència, sentir-me viva, útil, i pel que veig, fer-ho aquí m'està essent complicat. Necessito distància amb tot el meu voltant per apropar-me a mi. 

Polvo, barro, sol y lluvia
es camino de Santiago.
Millares de peregrinos
y más de un millar de años.

Peregrino, ¿Quién te llama?
¿Qué fuerza oculta te atrae?
Ni el Campo de las Estrellas
Ni las grandes catedrales.

Y no es la bravura Navarra
Ni el vino de los riojanos
Ni los mariscos gallegos
Ni los campos castellanos.

Peregrino, ¿Quién te llama?
¿Qué fuerza oculta te atrae?
Ni las gentes del camino
Ni las costumbres rurales.

No es la historia y la cultura
Ni el gallo de la Calzada
Ni el palacio de Gaudí
Ni el castillo de Ponferrada.

Todo lo veo al pasar
Y es un gozo verlo todo
Más la voz que a mi me llama
La siento mucho más hondo.

La fuerza que a mi me empuja,
La fuerza que a mi me atrae,
No sé explicarla ni yo!
¡Sólo el de Arriba lo sabe!

Anònim. Alguna paret d'algun racó de La Rioja...

I qui és el de Dalt sinó allò que portem dins cadascú de nosaltres...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada