If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dissabte, 29 de juny del 2013

l'última nit

http://www.youtube.com/watch?v=g8PrTzLaLHc

If you love somebody
better tell them while they're here 'cause
they just may run away from you.





A vegades pensem que amb el temps una amistat es va fent més i més forta, més vertadera, que va creixent en confiança i valors. De quant de temps parlem? mesos? Anys?
Deixeu-me posar tot això en dubte, i és que una bona amistat no entén de cap mesura, ni de temps ni de distància. En un parell de mesos pots arribar a estimar i valorar una persona més que cap altre amic de fa anys. El dia que se't creua una persona així a la teva vida, segurament no som prou conscients per esbrinar tot el que aquella persona significarà per a nosaltres, sinó que amb el dia a dia el llaç es va fent més fort. Però no calen gaires dies, de fet, des del primer moment saps si conectes o no amb una persona.

Però també té la seva part negativa i trista, i és que les coses canvien, els Erasmus són genials però quan t'hi endinses de debò, després costa deixar marxar aquelles persones amb qui has compartit 6 mesos. Es diu ràpid. Em vénen al cap imatges dels últims 6 mesos: la xerrada on ens vam conèixer, la primera conversa que vam tenir, el primer bar on vam anar, les excursions a la muntanya, les visites al meu poble, el viatge en autostop, els passeigs per la ciutat menjant-nos cada racó, els sopars a casa, les nits a plaça reial, les converses telefòniques gairebé impossible d'entendre'ns, les caigudes en bicicleta pels carrers, cada cançó que hem escoltat i ens hem ensenyat mútuament...impossible de recordar-ho tot. Crec que és amb la persona que més he viscut, intensament, coses per la ciutat, la que més viva m'ha fet sentir, amb una de les que més compartíem gustos i aficions. Com no puc estar trista després de tot el que m'ha fet viure i sentir estant al seu cantó? I que ara agafi les maletes i marxi a Anglaterra. No. Em sap greu no haver fet més coses, haver anat a encara més llocs, haver aprofitat encara més el temps, però som inconformistes, sempre volem més, i sé que no ens podem queixar.
Sentiments intensos que es barregen, impulsos que de cop tinc i que fan traspassar la línia de l'amistat. Sigui com sigui, estic contenta d'haver-li expressat, d'haver escoltat una resposta, d'haver trencat els nervis de feia molts dies. I és que el problema és que pensem que tenim temps per dir les coses importants. Per sort, amb ell he estat capaç de ser sincera la majoria de moments, fins al final, l'últim dia.
No cada dia connectem amb l'essència d'una persona, la majoria de vegades ens quedem a la part més superficial. Tant de bo sempre fos així, i amb ell ha estat d'aquesta manera. 

Com ell diu, això és només un capítol, que hem acabat de llegir, ara hem d'esperar als capítols que vindran, aquí, allà, a saber, en contextos diferents, però segurament amb la mateixa essència. El lloc és el de menys, Barcelona, França, Sheffield, Pitney, Vidreres, si les persones no canvien. Suposo que és la por de no saber del cert què serà de nosaltres, de no poder controlar la situació, de saber que ara no el podré trucar tan fàcilment ni podrem veure'ns quan ens vingui de gust ni podrem patejar-nos cada carrer del Gòtic i del Born de dia, de tarda i de nit. Ara toca guardar ben endins aquests records i seguir caminant, sabent que tinc una persona més a la meva vida molt important al meu cantó i que costarà molt que en surti. 

Com esborrar aquells ulls plorosos, tendres,
de l'última nit, en un racó enmig de la ciutat, 
un lloc en silenci on només les ànimes parlaven
amb paraules que eren flors
i mirades que es fonien?

Com guardar tanta intensitat i sinceritat,
tants dies viscuts exprimits al màxim
dins una ànima que només vol continuar vivint-ne de més?


I'll miss you.

diumenge, 16 de juny del 2013

per fi

Són estranys aquells dies que plores d'emoció i de tristesa al llarg del mateix dia. 
Dies, setmanes, mesos esperant el moment en què les portes de la terminal 1 de l'aeroport del Prat s'obrissin i aparegués ella amb el seu somriure i una maleta carregada d'emocions, jo poder agitar la pancarta de benvinguda i difuminar-me entre els seus braços amb una càlida i esperada abraçada. Sí, així tal qual ha succeeit, però amb les emocions triplicades, més intenses que totes ens havíem imaginat. Plorar d'emoció no només per la seva arribada, sinó per tot el que m'ha transmès i m'ha fet recordar al veure-la i sentir-la altre cop, després de desenganxar-me dels seus braços plorant de tristesa aquell 14 de maig de l'any passat.

Pensava que la seva arriabda em mantindria eufòrica i alegre, no m'esperava que em remogués tant, que em fés recordar tants moments i sentiments que vaig viure quan era allà. Al explicar-me com estan tots, al dir-me tot de paraules que et fan engreixar 100kg, al recordar juntes moments i tot de coses, en part sentia alegria perquè la tenia davant meu, però en part també se m'omplia l'ànima d'impotència per no poder tornar a repetir aquells mesos més que increibles i estar amb la resta de cosins. Impotència, també, per saber que aquells records mai més es tornaran a repetir d'igual manera, que allò ja és ben nostre, i millor que sigui així, però també m'envaeix la por de que no els poguem tornar a repetir, que no sigui tan feliç com vaig ser-ho allà, a causa de la distància. D'alguna manera, s'ha com tornat a obrir la caixa que porta de títol Xile que guardo dins meu en un racó molt especial. I és clar, això remou. 

Plorar de tristesa per dir-li adéu, encara que sigui per només 5 dies, però saber que està aquí, a poc més de 90 km, i no poder estar amb ella, em fa massa mal i em fa por, por d'estar malgastant els dies sense estar al seu cantó. Por de no gaudir-la al màxim...La trobo a faltar inclús amb 90 km de distància.

Quan vius les coses realment importants a la vida, com la família i l'amor que l'envolta, tota la resta queda tant en segon terme...t'adones que no val la pena patir per segons quines coses, que tot és més senzill, que la vertadera felicitat és mooolt senzilla, molt propera i càlida, i que quan t'adones d'això, tens ganes d'estar feliç amb tothom, cap sentiment negatiu treu el cap per dins teu. Sentir pau amb un mateix i, per tant, amb els altres.Amb tothom. 


dimecres, 12 de juny del 2013

bicicletes

http://www.youtube.com/watch?v=2Dv4bBSQ_7A

Més sola i gran davant la vida...

Més pors.

Més contradiccions.

Diuen que darrera la ràbia s'hi amaga el dolor...

Ser capaç de no deixar-me endur per la corrent dels "petits" problemes.

Ser capaç de ser sincera primer amb mi mateixa.

Atrevir-me a ser desordenada.



Bicicletes, mar, nit de quasiestiu, música, jo. Gran combinació per fer fora l'estrés acadèmic i no acadèmic.

dimarts, 11 de juny del 2013

llegim per...

Llegim per saber que no estem sols. Escrivim per desmentir-ho. -Marius Serra-
No es pot explicar millor el plaer que produeixen aquestes dues accions en la meva vida quotidiana. És al·lucinant com algú totalment extern a tu pot plasmar tan bé allò que tu sents però que no li pots posar nom. 


Una de les parts més difícils de la vida és decidir si allunyar-te o intentar-ho una mica més, diuen. L'únic que em reté en intentar-ho una mica més és l'esperança de poder trobar la recepta màgica, perfecta. I que curi els mals per sempre, uns mals que no sé si ja es produeixen per inèrcia, si tenen algun sentit o no, si són inútils. Sento com la desesperació, el desànim, la decepció, la impotència s'apoderen de mi, sento que camino cap a un indret motl lluminós però tinc com una cama encadenada enrere. Tallar-la? Continuar caminant amb ella? Fer-la més lleugera? Lluita constant, semblant al temps, en què a estones surt el sol, i a estones es posa a ploure...Que desgasta l'ànima i cos. 

diumenge, 9 de juny del 2013

40 1.

http://www.youtube.com/watch?v=FodfkqfJrhQ

Algun dia m'acostumaré a baixar del cotxe amb els meus pares i la meva germana a dins i posar rumb a un indret llunyà de tots ells, sense cap mirament ni neguit a la panxa? I saber que fins d'aquí una setmana no els veuràs? Hi ha lligams massa forts que perduren més enllà de l'edat i qualsevol circumstància. Llei de vida, en diuen alguns, però no hi ha res com passar una tarda de diumenge al sofà amb els pares comentant cada anunci, notícia o partit de tenis. No hi ha res com passar un matí de dissabte mandrejant al llit amb la teva germana parlant de tot i fent tonteries. No hi ha res com l'atmosfera familiar dels caps de setmana tan càlida i que a vegades costa apreciar pel ritme vertiginós de la rutina dels últims dos dies se la setmana, que la majoria de vegades són massa intensos. Aquest ha estat diferent...ha estat com més íntim, sincer...feia temps que no m'emportava aquestes vibracions, m'ha fet recordar moltes coses del passat, m'ha fet recordar que ells 3, són els meus pilars, els que mai em fallaran i sempre m'acceptaran tal i com sóc.

Els vespres dels diumenges, just en el moment en què el meu pare em porta en cotxe a l'estació, el que més predomina són llargs silencis, potser estem tot el trajecte en silenci, gens incòmode. No estem tristos, no sé què estem. I en el moment en què jo entro dins l'estació amb la motxilla i un somriure i dic adéu amb la mà, la seva cara sempre és la mateixa, des del cotxe amb la finestra baixada, just després d'haver-nos abraçat: barreja de tristesa, d'orgull, de satisfacció, d'impotència, de tendresa. Compro el bitllet, surto, em trobo a algú conegut, fem una hora de trajecte, agafo la bici i fins al carrer Pallars. Allà comença la meva "altra vida", que m'agrada anomenar. On no hi ha atmosfera familiar, ni compromisos on haig d'avisar si vinc o no a sopar, ni llargues xarreres explicant el dia a ningú, ni res d'això, sinó altres coses, ben diferents i que em toca viure. 

No és la família perfecta, és la meva família, i això és suficient. S'acosten dies intensos, especials, familiars...que seran emocionants i inoblidables....i estic impacient!





http://www.youtube.com/watch?v=tjQP9931NhU


dissabte, 8 de juny del 2013

400


Fa dos anys, l'evidència que tenia per saber si el sol de dins meu brillava i em sentia amb força, plena d'energia i feliç, era un detall molt petit: la lleugeresa amb què pedalejava la bici direcció el poble, la plaça en concret, la rapidesa i fluidesa amb què pujava el pont i enfilava la pujada del carrer que desemboca a la plaça. Sentia que volava, que no em cansava gens, que alguna força molt bèstia dins meu m'empenyia cap endavant i que era caçaç de pujar un cim corrents i baixar. Com si alguna cosa molt important o preuada m'estigués esperant allà dalt...Em sentia esplèndida, radiant, eufòrica...sentiments que de tant en tant tornen a aparèixer, sort que no sempre, sinó perdrien el seu valor. Aquesta setmana he sentit tota aquesta força, però les evidències de què disposo ara són molt més grans, a la ciutat. L'energia que m'empeny cap endavant no només dura el tram de la pujada, sinó que dura tot un trajecte en bici sencer, creuant la ciutat, o tota una tarda, o una caminada pel passeig, una tarda fent treball a la uni, o el que sigui. He sentit el sol dins meu, juntament amb l'essència de l'ara, del moment, de gaudir del que tinc i amb qui estic i esperant amb pau interior el que vindrà, sense expectatives. M'encanta la frase que sempre em repeteix ell "és genial saber quan surts de casa però no saber quan tornaràs, tens previst a les 3 però acabes tornant a les 9 de la nit perquè et van sortint coses durant el dia". I així ha estat, activitats, persones esperades i inesperades, trucades, quedades improvitzades, plans, que van fluint quan deixes de controlar-ho tot, quan deixes que tot flueixi. 
He sentit aquesta energia durant uns quants dies, aixecant-me d'hora i dormint poques hores, treballant de valent -per fi- en treballs grupals finals, també activitats per la tarda, i fent plans a les nits, respirant la brisa marina i les olors estiuenques, no volent que acabi el dia i amb energia per a mi i per a donar als altres. Serà el clima, el bon temps, el llibre que estic llegint, la música, la gent coneguda i desconeguda, la ciutat amb colors d'estiu, l'exercici interior que busco dia rere dia, l'actitud....el que em porta a saborejar una cosa molt propera a la felicitat, i que únicament depen de mi, de com m'aixequi i em prengui la vida cada matí. Em sento viva. Caminar per la platja descalça de nit, observant les llums llunyanes, sentint la roba enganxant-se pel meu cos, la brisa marina que m'encrespa els cabells, estar present; observar les vistes des de la terrassa d'un hotel, gaudir de la companyia del cantó, obrir els ulls i empapar-te del vent estiuenc, ballar al so de la música, somriure, estar present; riure amb les companyes durant hores intenses de treball, xerrar, compartir, pensar, aprendre mútuament, imaginar un futur però...estant present; submergir-te en noves sensacions, noves cultures, sense jutjar, aprenent, estant present; passejar, terrasses, bars, gent, turistes, biblioteques, mar, anglesos, universitat, gent nova, nous horitzons...el meu dia a dia, que sempre és únic si m'ho proposo. La meva vida. El meu present, ara, on el passat i el futur no tenen res a dir.

Aquesta és l'entrada #400 del blog. M'alegra veure que l'essència del que escric continua sent la mateixa que la del principi, que la llum interior no s'ha apagat i amb el temps no veig el món més gris, eus al contrari, crec que cada paraula és més madura i conscient del que significa viure. Però també m'entristeix veure que no dedico tant de temps com voldria a escriure, inventar, crear, imaginar, descriure...per falta de temps o del que sigui, i que inverteixo més hores fent vida d'estudiant universitària de ciutat, vivint, al carrer, sense preocupacions. Les coses canvien...excepte l'essència d'un mateix.

Juny. M'encanta viure't.