If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

divendres, 24 d’agost del 2012

tipus de saviesa...

Impotència és el que sento amb ell...no hi ha manera. Em sap greu dir-ho però llenço la tovallola. En teoria és l'alumne que més coneixo, però el que menys avança, i no sé com fer-ho. Surto desanimada de la classe al veure com es pren els estudis, la poca gana i esforç que hi posa, desmotivació, passotisme, i a sobre ara està començant a posar-se xulo i plantar-me cara. És agobiant, tota la feina que hi ha i tant poc temps, tanta poca predisposició per part seva, tantes coses que ha d'aprendre...i ´s horrorosa la sensació que et queda quan veus que no pots fer res, que res serveix....i sap greu, pels diners que s'està gastant la mare i per dubtar de les meves capacitats. En canvi, els altres tres són una meravella si ho comparem amb aquest cas. Almenys donen optimisme!
Aixecar-te cada dia a les 9 del matí amb ganes de transmetre coneixements deu ser una bona senyal que vaig pel bon camí...i comprobar que cada dia és millor, cada dia en saps més, com controlar el més inquiet de tots, com inventar-te jocs relacionats amb la matèria perquè faci cas i no se li faci pesat, etc.

~ ~ ~

Sovint penso que em caldrien tres o quatre vides per fer tot el que m'agradaria fer, per conèixer totes les persones fantàstiques que hi ha al món, per estudiar totes les coses que m'agraden, per visitar tots els països del món, per llegir tots els llibres que s'han escrit i mirar totes les pel·lícules que m'agradaria mirar. I pensar això em fa ràbia. Però ahir un amic em va dir una cosa que...em va fer canviar d'opinió. I és que si ens donessin mil anys per viure, segurament aquestes ansies de viure disminuirien molt i ens ho prendríem tot amb tanta calma que acabaríem per no assaborir el present. És la vida, i aquesta efimeritat és la que li dóna sentit! Saber que com a molt podràs viure 100 anys, però no saber quan marxaràs de la vida, potser et queda un dia a la terra. I tot són decisions, triar què vols estudiar, quins llibres llegir d'entre tots els que existeixen, quines pel·lícules mirar d'entre totes, quina països veure, etc. I ben mirat...això és el més fascinant. Així que ara aquesta ràbia s'ha convertit, poc a poc, amb un sentiment de satisfacció, em sento privilegiada. Per tenir l'oportunitat de viure almenys un cop en aquesta vida. Seria una pena malgastar-la, no? Amb totes les coses que hi ha per fer, tots els llibres, països, carreres, gent, pel·lícules....!! No creieu que val la pena aixecar-se quan caus i continuar caminant? No creieu que val la pena viure al màxim i aprofitar cada dia, fer el que vingui de gust? No creieu que val la pena ser valent i atrevir-se a ser feliç? No creieu que val més ser optimista i estimar? No creieu que val més la pena perdonar? És per això que no entenc la mediocritat d'algunes persones...que viuen la vida de la forma més avorrida i monòtona possible, sense motivacions ni somnis ni aspiracions...l'estan malgastant! I és gent que ho té tot, té amics, família, una casa, menjar, cotxe, roba....així doncs?
M'encanten les converses i els riures a la platja de nit, amb l'únic soroll del trencament de les onades de fons, amb l'única llum de les estrelles com a sostre, amb l'únic moment present, l'ara, gaudint de l'estiu, els amics i la immensitat del mar i l'univers. Sentir-se diminuts però alhora grans, plens.


"Exagera los "activadores" del buen humor: come chocolate, haz deporte, baila, sal con los amigos, ve al cine...y elimina o limita lo que te desgasta: la crítica interna, las personas amargadas, las limitaciones que te impones, las luchas de poder, todo lo que supone perder tiempo y energía. Reemplázalo con situaciones y personas positivas. Reparte contagio positivo!
Nos educan para imitar y obedecer. Tú vas a ser tu principal referente, que vas a aceptarte como eres, porque estás a gusto con la vida que has elegido. Necesitamos herramientas que nos ayuden a cerrar las heridas, a hacer elecciones inteligentes y a retomar fuerzas para seguir el camino."

I per mala sort, aquestes eines de què parla el text, no ens les ensenyen ni a l'escola, ni a l'institut, ni a la universitat. I creixem com creixem, sabent abans com fer integrals que com entendre els altres una mica més. Sabem abans analitzar una subordinada que analitzar les nostres emocions. Per què no ensenyen tot això? És cosa de la família? Però si als pares ningú els ha ensenyat, com ho sabran? Només es troba en llibres de filòsofs, d'autoconeixement, d'autoajuda....hauria de ser bàsic! Una matèria més. Sempre ens oblidem de la part humana, com si fóssim robots! I és vital algun que altre coneixement per caminar sobre el camí de la vida. Saber per què actuem com actuem en les diverses situacions de la vida, què podríem fer per millorar-ho, com podríem viure més feliçment, etc. I no crec que això tragués sentit i emoció a la vida, tot el contrari, aniríem més segurs, ens seria més fàcil estimar, pensaríem més en els altres, ens coneixeríem més, seríem més savis humanament.



dimarts, 21 d’agost del 2012

et portaré crusanets!

Quan trenques amb la monotonia d'un dia que sembla la mar de normal, et sents més viva! Fa cinc anys que passo pel mateix carrer per arribar al poble, aquell carrer que sempre hi ha gent a fora, prenent la fresca, sobretot a l'estiu, aquell carrer que haig de canviar de marxes perquè fa pujadeta i els veïns veuen com esbufegues per l'esforç.
Des de fa un temps que ja ens saludem, jo passo i ells fan un tímid "hola!" i em miren i s'amaguen. I a mi em roben un petit somriure i arribo a l'Estanc més feliç. Però avui aquest hola ha anat acompanyat de la pregunta: "com et diiiiiiiius?" Jo he mirat enrere i he cridat el meu nom, sense parar de pedalejar, i de fons sentia com em saludaven altre cop: "adéu Laura!! Adéu Laura bonica!". I avui encara he arribat més feliç que els altres dies.
Torno cap a casa, pel mateix camí, òbviament! Però ara sí que m'he aturat. Doncs bé, després d'una llarga xarrera, m'han acabat convidant a casa seva, una oferta que he hagut de rebutjar per l'hora que era, m'han demanat que un dia els agradaria venir a casa meva, m'han fet un repàs de cada complement del meu cos, pulseres, collarets, m'ho tocaven tot, es sorprenien per cada cosa que tenia i deia, em preguntaven si tenia germana, mare, què faria avui....i ja ens hem fet amics, i ja mai més passaré per aquest carrer sense saludar aquestes preciositats que fins a dia d'avui eren desconegudes. I si algun dia tinc pressa, me'n recordaré del dia d'avui!
M'estic referint a un grupet de nens i nenes petits africans que viuen al carrer que porta del pavelló a l'Estanc. M'encanten aquestes coses.................m'encanta la gent, els nens, la senzillesa. Què tendre.

~ ~ ~
http://www.youtube.com/watch?v=j2pj03YZ7u8
get lost and then get found.

Una frase que resumeix bastant a la perfecció la nit d'ahir. Get found....with your friends' help, afegiria jo. Tinc les vostres cares, els vostres ulls, la vostra emoció clavada dins meu. Crec que mai havia vist el significat de la nostra amistat tan ben plasmat, era allà, en l'aire d'aquell racó al cantó d'un camió, un lloc insignificant, i també dins els vostres ulls. Sanglotar i riure a ple pulmó amb uns minuts de diferència...amb la mateixa gent, en el mateix lloc, potser és això, el secret. La bombeta torna a brillar per si sola, amb més força que mai, torna a estar segura, convençuda, serena, amb confiança, amb amor i ple de sentiments a repartir. I és que no és dolent demanar ajuda, consells, per què em costa tant? Com si creiés que ningú em pot ajudar. Per què sempre ha d'anar tot bé i m'ho haig de carregar tot a les espatlles? De tant de pes, acaben sortint butllofes. Vosaltres heu sigut la meva tirita. Gràcies... . .
I per fi arribes tu avui! Prepara't per l'abraçada.............t'asfixiaré!

És curiós, els dos llibres que he llegit aquest estiu són del mateix estil, però de dues persones molt diferents, i és que acaben dient exactament el mateix! El post d'ahir vaig dir algo sobre que les persones o bé viuen amb por o bé amb amor. Fa una estona estava llegint un d'aquests, i es torna a repetir la mateixa idea de viure entre aquestes dues forces. "Hay dos maneres de vivir: una se basa en el miedo, la otra se basa en el amor. En una vida basada en el miedo permaneces asustado, y no puedes dejar que la otra persona entre en ti. Le dejas que entre hasta cierto punto, y entonces surge una pared y todo se detiene. La persona que tiende al amor es alguien que no teme al futuro, que no teme al resultado y a la consecuencia, que vive aquí y ahora. Simplemente permanece aquí y actúa totalmente. No calcules. un hombre basado en el miedo está siempre calculando, planeando, disponiendo, protegiendo. Toda su vida se pierde de esa forma."
Més endavant diu que obrir-se totalment, viure la vida amb amor, és un perill constant, és com el mode de vida més arriscat, que no tothom s'atreveix a fer, és molt més fàcil tancar-se, perquè ningú té una profunda influència dintre teu, i aquesta gent mediocre sol criticar la gent que viu la vida dalt una muntanya russa. No entenen que quant més gran és l'anhel de créixer, major és el perill que s'ha d'acceptar. L'home vertader accepta el perill com el seu mateix estil de vida. Els que viuen amb por són una llavor, els que viuen amb amor, són una flor. I les flors estan més exposades al perill: el vent les pot doblegar, les abelles van a elles i després marxen, els cau la pluja a sobre, algú les pot trepitjar, etc. Però la flor és vida, és amor, sempre ofereix, sempre es torna a recuperar. La llavor sempre viu tancada, inalterable....i malauradament, abunden les llavors en aquest món. Fem que cada dia, siguem més i més flors, obrim-nos. El major anhel d'aquesta vida hauria de ser voler convertir-se en flor.
"Qualquier relación que se cree a causa del miedo, a causa del infierno interno de quedarse solo, no puede ser satisfactoria".



dilluns, 20 d’agost del 2012

turn it On

Saber brillar amb llum pròpia. Tu saps brillar amb llum pròpia, em van dir un dia. Una de les coses més valuoses i importants d'aquesta vida. Caure, aixecar-te, millorar i caminar per tu mateix. Però...trobo a faltar l'escalfor d'altres llums que m'ajudin a tirar endavant. Trobo a faltar bons consells. D'ella, i d'ella també. Les seves orelles, els seus consells, res més. Perquè per molta brillantor que ofereixi, hi ha dies que es posen núvols davant meu, i em sento cansada...no trista ni enfadada, sinó cansada, perquè sempre és el mateix, la mateixa espina que no et deixa descansar i que no trobes amb qui compartir-la sincerament, amb qui parlar amb la mà al cor sobre el tema. Fins i tot les bombetes més potents fan pampellugues de tant en tant.
Curiosament aquest estiu els llibres que he llegit són de caire d'autoajuda i autoconeixement, consells per la vida, en general. No ho he fet expressament, simplement són els que m'han regalat i he trobat que era un bon moment de la meva vida per llegir-los. Sense ells no hagués tirat endavant tan fàcilment, però és impossible que dos pilons de fulles de paper tinguin el mateix efecte que unes paraules d'aquelles amigues que et coneixen cada racó del teu pensament, acompanyades d'una sincera abraçada. No sé ben bé per què, avui us trobo excessivament a faltar. Necessito il·luminar-me de la vostra llum, beure de la vostra aigua, netejar-me i reomplir-me. Perquè estic realment cansada d'aquesta història. Porto uns dies a tope, repartint i repartint i repartint el màxim de mi, traient somriures, creant calidesa, engegant motors, lluitant, aconsellant, en el tema de sempre i en tots en general, però també veig, sento i escolto coses que no m'agraden, i per molt que caminis endavant, sovint tinc pedretes a les sabates, i sé que em tornaré a omplir aviat, mica en mica, pel meu compte, però estaria bé tenir-vos més a prop, estar rodejada més sovint de la vostra calidesa i senzillesa i comprensió. Estaria molt bé. Us estimo.




Els humans vivim sempre dubtant entre l'odi i l'amor. El lloc en què es col·loca la gent en aquest equilibri entre aquestes dues forces diu molt sobre què temen, què desitgen o què desconeixen. Quan comprenem i reconeixem les senyals de les forces que ens arrosseguen, passem de ser esclaus a amos de les nostres emocions. Aprenem a gestionar les nostres emocions. Diuen que posar nom a un sentiment redueix la seva intensitat.
Perdonar no és oblidar: perdonar és recordar el que ens ha ferit i deixar-ho anar.
Quant menys autoestima tens, més probabilitats hi ha de que sentis alegria, i no pas compassió, quan als altres els va malament. És perquè tens la sensació que no només tu ets un "fracassat".
És fàcil que arribem a manipular les persones per a que encaixin en els nostres guions; per això, si la teva infància va ser sobretot negativa, et serà més difícil tenir amics i amors sans.
Compren què et fa ser com ets i podràs transformar-ho.

diumenge, 19 d’agost del 2012

petjades

 
6/04/2012

18/08/2012

Gairebé 5 mesos després, l'escrit continua al sostre del cotxe. Què increïble!!!!! És com la petjada que demostra que tots els moments que vam viure allà tots junts encara continuen ben vius, imborrales! És com la petjada física, tangible, que posa de manifest totes les petjades emocionals que portem a dins. És màgic...igual que ho és el fet que tot el meu cos s'encengui de felicitat només en veure-us a tots per l'skype i parlar durant alguns minuts. L'altre dia, xerrant, em van preguntar què hagués passat amb la meva vida si hagués entrat a periodisme, si m'hagués agradat, si ho hagués deixat....és impossible saber la resposta, tampoc ho pretenc, però el primer que em ve al cap quan m'ho pregunten és....si hagués entrat a periodisme, potser no hagués viatjat a Xile. És el millor que m'ha passat aquest any, de moment, amb molta molta diferència, la cosa que més m'ha omplert d'energia i felicitat, però no només durant aquells dos mesos, sinó que m'ha omplert fins a dia d'avui, i estic segura que durarà molt més. Quan decaic una mica, només em fa falta pensar en tots ells i em revifo, per saber que tinc una família a l'altre cantó de l'oceà que m'estima amb bojeria igual que jo a ells, per recordar cada rialla i cada paraula i cada abraçada tan sincera. I això, res ho pot canviar, ni la distància ni el temps.
~ ~ ~
Fa temps que ho vull fer: escriuré en un paper tot allò que em fa por, que em desequilibra, que em fa decaure, que m'entristeix. I ho cremaré. Diuen que així aquestes preocupacions se'n van i no et torturen més, les flames s'encarreguen d'esborrar-les. I només és una cosa la que em provoca tot això.Sí, tu, ja ho saps bé. La incertesa de que tot canvii cap a no sé quin lloc, la por de fer-nos més mal, de no saber portar la situació, la por de perdre't. Quan t'ho dic sembla que no t'ho creguis, com si ho digués per dir, i només sembla creïble la teva por, però no és així. Una cosa és que sigui optimista i em sigui fàcil tirar endavant i veure sempre la part positiva de tot i cada situació, però no treu que pel meu cap encara hi siguis, només faltaria, només faltaria que no et pogués trobar a faltar, tal i com ho faig, i que floreixi la por a que acabem acostumant-nos a aquesta situació, a fer la nostra vida en paral·lel, a ser feliços sense estar presents en les nostres vides. Saps què em fa gràcia? Que aquesta por no és només cosa meva, no només tinc por que tu trobis "una altra Laura" en el sentit de compartir tants moments i tantes sensacions del dia a dia, sinó que tu tens exactament la mateixa por que jo trobi un "altre Arià" i quedis en segon plat. I és qe podrem conèixer molta gent a la nostra vida, que ens donaran moltíssimes coses i ens enriquiran, però el que jo et dono, absolutament ningú t'ho podrà donar de la mateixa manera, i el que em dónes tu, absolutament ningú m'ho podrà donar de la mateixa manera que tu ho fas. Ningú ens oferirà la felicitat de xerrar sobre la més mínima tonteria que se'ns passa pel cap fins als més grans debats i reflexions de la nostra societat, ningú ens oferirà les nostres eternes passejades per la ciutat descobrint indrets inhòspits, ningú entendrà les nostres mil i una sortides per la ciutat sense gastar-nos ni un duro, ningú substituirà les nostres infinites passejades amb bici entre cotxe i cotxe esquivant el tràfic, que van des del mar fins a la muntanya, ningú cantarà tan malament com jo dalt d'un terrat mentre tu t'esforces a tocar la guitarra i camuflar la meva veu, ningú ens copiarà les nostres cançons que a l'escoltar-les sabem que són nostres, ningú et dirà tot el que se't passa pel cap sense que tu hagis obert la boca, ningú tindrà el doctorat en arianesc, ningú em farà enfadar tant com tu, un simple fet que demostra com m'importes, ja que no et faria 4 crits si en el fons no m'importessis gaire, ho deixaria estar. Encara creus que per mi ets un més? Les coses canvien, les situacions, els contextos, el tipus d'amor, però com vols que d'un dia per l'altre et consideri un segon plat? Després de tot...seria trist no poder escriure més fulls, i només poder llegir els que vam escriure en un passat. Sincerament, com sempre et dic, no sé com actuar perquè tot sigui el més fluid possible, no tinc ni idea, no sé si vols que escali la muntanya malgrat em tiris pedres, o que de debò abandoni la lluita i baixa de la muntanya. En això, hem de ser simples, sense contradiccions, sense orgull, sense rencors, només així ens ensortirem. Només sé, que aquesta lluita és una cosa de dos i que hem d'avançar junts, així que no em culpis si em veus baixar de la muntanya quan tu no has pujat ni un metre. Era tot el que em faltava dir-te...ets tot el que em falta per...ser completament feliç.

~ ~ ~
I continuem....propera parada, festes de Gràcia, amb molt bona companyia! Només canviarem el context dels boscos de Meranges per un de més cosmopolita i festiu. La resta, tota la confiança, riures i bromes, segur que seran les mateixes. Som-hi!

dissabte, 18 d’agost del 2012

la receta para la vida

Tomar unas cuantas tazas de amor,
una cucharada de paciencia,
una cucharada de generosidad,
una pinta de bondad,
un cuarto de disfrute,
una pizca de motivación y,
a continuación, añadir voluntad,
felicidad y montones de fe
y mezclarlo todo muy bien
extendiéndolo durante toda la vida
y ofreciéndolo a cada persona que se encuentre por el camino.

Muhamad Ali.

Diuen que quan diem alguna cosa dolenta a algú, ja sigui un insult, alguna agressió física, etc., necessitem almenys cinc coses bones per compensar-ho. El mal comportament deixa petjada, perquè després diguin que som fred i insensibles. Potser ho hauríem de tenir més en compte i repartir als altres el que volem rebre nosaltres, sembla una conducta egoista, però en el fons és més que això, perquè acabes sembrant un ambient bell sobre tota la humanitat, perquè no estem sols en aquest món.
A vegades es perden amistats per un simple comentari negatiu que fem i els 10 bons que hem anat fent queden en l'oblit. Dóna per pensar....potser hauríem de cuidar-nos i protegir-nos més, anar més amb compte, no? Que al cap i a la fi, som el més valuós que tenim, els uns als altres.

divendres, 17 d’agost del 2012

son cosas chiquititas

Son cosas chiquititas. No acaban con la pobreza, no nos sacan del subdesarrollo, no socializan los medios de producción y de cambio, no expropian las cuevas de Alí Babá, pero quizás desencadenen la alegría de hacer, y la traduzcan en actos. Y al fin y al cabo, actuar sobre la realidad y cambiarla, aunque sea solo un poquito, es la única manera de comprobar que la realidad es transformable.

Eduardo Galeano

http://www.youtube.com/watch?v=E4KxFcvjyto&feature=player_embedded

Reformulant l'educació. Allà vamos.....impacient per començar l'aventura.

dijous, 16 d’agost del 2012

before it's too late

La vostra absència es nota, la noto i molt. Crec que no m'havia adonat fins aquests dies que esteu els dos fora fent una petita gran aventura en solitari, de quant em transmeteu. Més que confiança, jo en diria energia, serenitat, optimisme. Aquelles abraçades, o mirades, o converses infinites sobre autoconeixement tan madures que només vosaltres m'oferiu; i filosofar sobre la vida i nosaltres...i marxar a casa sempre amb un bon regust de boca. Ara aquests dies...no ho sé...a l'estar més amb la resta, sento com si l'optimisme s'hagués esvait una mica i predominés la inseguretat, el pessimisme. Potser són imaginacions meves, però noto que moltes de les coses que faig o dic amb tota l'energia del món, són tallades d'arrel, com si em tallessin les ales...Com si no gaudissin al màxim del que tenen i del que só, i això s'escampés. Fixeu-vos en aquest cartell de més abaix! Viviu més en el present, més a gust amb vosaltres mateixos, amb menys preocupacions! Com diu el text...

Mira bien todo lo que hay a nuestro alrededor: agua embravecida, tierra indiferente a esa furia, montañas dominantes, árboles, luz que juega a cambiar de intensidad y de color cada minuto del día, pájaros que revolotean sobre nuestras cabezas, peces que intentan no ser atrapados por las gaviotas mientras ellos devoran a otros peces. Hay una armonía de ruidos: el de las olas, el del viento, el de la arena. Y en medio de todo ese concierto increíble de vidas y materias estamos tú, yo y todos los seres humanos que nos rodean. ¿Cuántos de ellos verán todo lo que acabo de describirte?. ¿Cuántos son conscientes del privilegio que supone despertar todas las mañanas y ver, oler, tocar, oír y degustar?. ¿Cuántos de nosotros somos capaces de olvidar por un instante nuestras preocupaciones para maravillarnos ante este prodigioso espectáculo?. Resulta evidente que la mayor inconsciencia del hombre es la de su propia vida.

A vegades us miro i penso que no us sentiu prou vius, que us perdeu alguna cosa, que no sou prou conscients de totes les meravelles que ens envolten, que no esteu prou convençuts de la força de la humanitat i l'amor, no sé si per por o pel que sigui, i això sovint provoca que transmeteu aquesta por als altres. No pot ser que algú us expliqui algun somni que té en ment o alguna cosa que a ella la fa feliç i només hi veieu les coses dolentes..segur que les té, però ressalteu primer les bones, després ja veurem! Ho dic per mi, perquè sobretot aquests dies m'hi he sentit, però també pel vostre voltant, pel que veig com a amiga vostra que sóc. El món no és tan dolent com sembla...no és tan perillós com ens diuen ni les persones tan malvades. És tot molt més simple. Sí, potser això és el que trobo a faltar dels altres dos...
Si us sóc honesta, la majoria dels comentaris que he escoltat sobre ells dos ara que han obert les ales i han emprès una aventura, són dolents, d'inseguretat, de desconfiança, de por. Algunes crítiques. I a mi no m'agrada respirar aquest aire...no és net!
Ho dic ara tot això perquè mai s'havia accentuat tant, mai m'havia quedat tants moments aixafada per culpa de comentaris o fets, que s'amaguen sota les etiquetes de cansada i coses d'aquest estil (a vegades sí que hi ha son de veritat eh). Potser perquè no hi ha l'altra aprt del grup que compensi. En aquests dies, també, he aconseguit sentir-me d'una manera que m'encanta, immune a tots aquests bucles de complicadeses i negativismes, sentir-me a mi mateixa, al 100% per dins, plena de confiança i disposada a tot, sense pors, amb la mirada fixa i endavant, amb el pas ferm i convençut. L'última cosa de tot això.....sigueu més somiadors...en tots els sentits, en tots els àmbits...obriu la ment, esteneu les ales, i no tingueu por a llençar-vos, com si aanéssiu amb un paravent i us llancessiu d'un precipici. Before it's too late.


Feia temps que no em capbussava en les pàgines de les revistes de viatges que tant m'agraden...que malgrat tingui els peus a la biblioteca, tinc el cap i la resta del cos en els indrets que entre línia i línia es descriuen. I sempre surto amb la mateixa sensació...caldrien tres o quatre vides per apreciar i presenciar tota la bellesa del nostre món, però també amb el pensament d'orgull per ser conscient que encara em queden molts anys per trepitjar algun d'aquells indrets, de saber que visc en aquest món. Espereu-me, que no trigaré en venir!
~ ~ ~
"Nadie es capaz de hablar honestamente de sus sufrimientos hasta que ha dejado de sentirlos."


De totes maneres, la diversitat del nostre grup és la que ens manté tan units..i m'encanta. M'encanteu tots. Notar l'absència de cada un dels components del grup és el més bonic que pot passar, sigui quin sigui, sempre trobaràs a faltar alguna cosa d'ell o ella.



"La persona que puede ser feliz sola, es realmente un individuo. Esto no quita que no puedas relacionarte, porque te relacionarás con muchas personas, compartirás alegrías, y tristezas, pero no dependerás de nadie en el sentido de estar atado a una sola persona".

dimecres, 15 d’agost del 2012

intocable

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.

Watch your thoughts, they become words.
Watch your words, they become actions.
Watch your actions, they become habits.
Watch your habits, they become character.
Watch your character, it becomes your destiny.

Inspiracions que omplen fins a l'últim racó del teu ésser.

...............








Exquisida. Emprenyar-te amb el món perquè no vols que la peli acabi, perquè vols que et continui fent sentir totes les emocions que t'ha transmès, perquè vols saber més i més sobre aquells increïbles personatges i la seva història real, perquè vols que al món, hi hagi més gent com en Dressi, un personatge que et recorda a una persona molt molt molt especial per a tu...Una pel·lícula que t'omple fins a l'últim racó del teu ésser, també. Intocable. Més que recomanable! Tòpic dels tòpics, però....no et deixa indiferent.

dijous, 9 d’agost del 2012

escola

Em fan gràcia les paraules tan típiques dels pares preocupats pels seus fills que no rendeixen tant com voldrien en les tasques de l'escola. "Sobretot fot-li canya amb el castellà i el català, la comprensió lectora, perquè no s'entera del que llegeix, no li agrada i no mostra interès! No sé pas què fer amb ell..." I coses d'aquest estil, a vegades en les llengües, a vegades amb els números.
Crec que mai escoltaré les paraules d'un pare d'algun alumne que em diguin "ei, ajuda'l a motivar-lo en la lectura, ajuda'l a trobar allò que de debò li agradi, i si veus que no, deixa-ho estar, potser ja ho trobarà més endavant." o "m'agradaria que l'ajudessis a saber què vol fer, què li agrada, explica-li el per què d'allò que estudia, ajuda'm a fer, a més d'un bon estudiant, una bona persona, ajuda'm a que creixi amb els valors fonamentals, del respecte, la confiança, la senzillesa, i no la competivitat per a ser el millor estudiant de la classe, el que llegeixi més ràpid i el que acabi abans el càlcul mental." De què serveix? 

No podem educar màquines, i és que molts cops em sento així, com una màquina gran que transmet a les màquines petites tot de coneixements super mecànics, buits, sense saber com transmetre la motivació necessària per fer-li entendre el per què del que està estudiant. Fes aquesta suma, llegeix això...normal que es cansin i no els agradi l'escola.

"enseñar es una actividad que permite mejorar la vida de muchas personas". "Profesora de quinto grado en la escuela primaria de Wilcox, en Los Ángeles, intenta enseñar a sus alumnos cosas que realmente importan, como valorarse a sí mismos, apreciar el valor de la amistad, entender las consecuencias de sus actos o ser conscientes de que antes de preocuparse por ganar dinero o conseguir éxito es necesario convertirse en un ser humano de buena calidad."
http://whatonline.org/individuo/el-refugio-de-la-tormenta/
"La creencia generalizada es que educar es enseñar a las personas a aceptar sus propias limitaciones. Educar podría ser en cambio ayudar al niño a descubrir y potenciar sus múltiples talentos. Imaginad si de pequeños nos hubiesen dicho: Hola, bienvenido a la Tierra! Eres un ser único, irrepetible. Qué traes de especial? Cuál va a ser tu regalo para nosotros? Cuál es tu sueño?"

Aixi que estudiaré i em formaré com faci falta per transmetre als nous ciutadans que creixen com han d'afrontar la vida, crec que tot això és molt més important que ser el més ràpid en llegir.

dilluns, 6 d’agost del 2012

MUNTANYA.

Preguntar-se, dubtar, qüestionar-se...és vital per poder obrir la ment i estar disposat a deixar entrar aire net i nou dins teu. On anava? Què faria exactament? Faria fred? Quanta gent hi hauria? Com serien tots i totes? M'ho passaria bé? I un llarg etcètera. Un cop allà, el cap del projecte també ens va començar a fer preguntes...Com et dius, d'on vens i què t'ha portat al bosc. Per coneixe'ns tots una mica millor. Les respostes eren curtes i tímides. A l'acabar la setmana, la gran pregunta va ser: què t'ha aportat el bosc? I fer una petita valoració de tota la setmana. Ara, les respostes eren llargues, plenes, càlides, feien emocionar, tots coincidíem exactament en el mateix però tots ho expressàvem diferent. Màgic.

No sé què té la muntanya que fa gaudir tant. La setmana passada amb els amics, dos dies rodejada de tots ells, de bons amics, d'aigua cristal·lina, cascades, arbres, natura, aire pur, estrelles, sol. Riure a ple pulmó durant hores, xerrar, meditar, mullar-te. Omplir-te de tantes coses amb tan poc! Això ofereix la muntanya. Que tothom estigui de bon humor, sense distraccions supèrflues, sense rutines, ni presses, ni materialismes. Escapar-te del món que coneixes per endinsar-te en un molt més acollidor. Comprobar que tens uns amics que valen or, cadascú a la seva manera, però que et fan ser al 100% tu mateixa, et fan sentir feliç. Gràcies nois...



Escriure em fa viure el present, el moment, ja que em limito a descriure les sensacions que em recorren les autopistes del meu cos, del que hi ha al meu voltant, em fa apreciar cada segon, perquè a cada segon apareixen noves sensacions, i és com si d'alguna manera, escribint pogués congelar aquests petits moments, per sempre.

El fulletó amb la informació del projecte boscos de muntanya em va arribar quasi per casualitat, el vaig tenir sobre la taula de l'habitació molts i molts dies, dubtant si apuntar-me o no. És un clar exemple del que sempre dic....que s'ha d'aprofitar tot, però TOT. Sóc de les que pensa que més val que et falti temps per arribar a tot que que te'n sobri i t'avorreixis. Bé, és la meva filosofia. Tot són experiències, vivències, en què aprens i creixes. Aquesta és la meva meta. I si pot ser amb coses bones, doncs millor, com aprendre de les persones, de la natura, enriquir-te de la manera més sana possible, com aquests dies.
Semblarà exagerat tot el que escriuré a continuació. Moltes sensacions seran impossible plasmar-les, moltes frases semblaran buides quan en veritat estan plenes, paraules que només poden entendre els que han viscut allò. Són experiències que no es poden explicar, que s'han de viure.

Podria resumir-ho tot dient que aquesta setmana he viscut a la pràctica tota la teoria d'aquest blog, del meu blog. No sé quants lectors tinc, tampoc m'importa, tampoc és el meu objectiu, de fet tots l'han descobert pel boca orella d'altra gent, per casualitat, però m'encantaria que tot això ho llegís molta gent, no per la qualitat del que escrigui, que no n'hi ha, de qualitat, sinó pel contingut, pel que vull transmetre a tothom qui pugui. El missatge és simple...moveu-vos, feu coses, viatges, voluntariats, cursos, apreneu apreneu, camineu, creixeu...aprofiteu cada oportunitat, perquè fa por començar-la, però quan acabes, els ulls se t'omplen de felicitat, d'il·lusió, de confiança, en tu, en el món i en la gent. No siguem covards d'endinsar-nos en aventures, en solitari o no. Aquesta setmana ha estat un exemple. Com deia, és la teoria d'aquest blog portada a la pràctica, que només llegint pot semblar idealista i utòpica, de ser feliç, de valorar tant la gent i la natura, de la senzillesa i la bondat de la gent, d'aquesta fe en la humanitat, de la vitalitat, de l'actitud que hem de tenir a la vida...és molt maco dir-ho, però encara ho és més quan ho fas. Som el que fem, no? Intento aplicar-ho cada dia de la meva vida, però aquesta setmana ha sigut exagerat. Tinc moltíssimes ganes de plorar...suposo que d'emoció, no ho sé ben bé. He sigut extremadament feliç. Crec que mai havia viscut tant el moment, el present, hic et nunc, aquí i ara. Estava tan absorbida pel que em passava per davant els ulls, pel que escoltava, pel que olorava, pel que sentia...tenia el cap allà, al bosc de Meranges, els cinc sentits allà concentrats. No pensava ni en els meus amics, ni en la meva família, ni en Xile, ni en el que faria l'any que ve, ni em venien al cap records del passat, ni en el món exterior, ni en la tele, ni ordinador, ni mòvil. Era allà, amb 12 persones més que, com jo, havien decidit fer un voluntariat per ajudar al bosc. Un cap de projecte i tres caps de colla i una cuinera. Ah, i els milers d'arbres. I un riu. Persones i natura. No cal dir com era tota aquesta gent, no? Va caldre un dia per trencar el gel. És inevitable fer-te primeres impressions, en aquest cas totes eren bones, i efectivament les vaig encertar...no era gaire difícil...és gent transparent, ben senzilla i natural que estima el seu voltant i ho valora, que vol un món millor i més just. Gent bona...boníssimes persones. Torno a tenir ganes de plorar....recordo les seves cares, com ens ajudàvem tots, com compartíem mil riures i bromes i converses...Gent ben diversa però que compartíem una mateixa filosofia i estil de vida. A les fredes nits, m'encantava quan estàvem tots al voltant de la taula, amb tres espelmes enceses, una tassa de te a les mans, una manta embolicada pel cos i mirar amunt. Més enllà de la negra espessor dels arbres es veia la lluna, que treu el cap d'entre les branques, envoltada de milers d'estrelles. I calma i silenci. Només se sent la remor del torrent que baixa a pocs metres, el moviment de les fulles dels arbres i les nostres converses i riures. Res més. L'última nit va ser especial...tots reunits al voltant de la taula, després d'arribar del poble d'un sopar en què l'alcalde ens va convidar, omplint gots de vi, un rere l'altre, començant fent jocs de riure...que no tenen gaire èxit. I de sobte un cap de colla que havia vingut a fer-nos una visita es posa a cantar. Una cançó feta per ell, sobre el projecte....només recordo la tornada: "i som els boscos de muntanya, sempre sabem que demà es farà clar. I entre branques i capsades, sempre acollim a qui ens vol ajudar". Pell de gallina...i així durant és de tres hores, cantant tot el repertori musical català, i més. La música era l'últim ingredient que faltava per tal de crear un ambient encara més...perfecte.


Tot plegat era com la plasmació de "un altre món és possible". Tots vivint en pau, donant importància a les relacions humanes, la cooperació, el respecte, sense jutjar ningú si un anava brut o el que fos! Menjàvem amb tot de productes ecològics, de comerç just, sense gairebé carn, fèiem servir detergents biodegradables, res de noves tecnologies, ni coses supèrflues ni excessiva informació, sinó lo bàsic. I una de les coses més importants...la consciència i sensibilització pel medi, per tenir cura del bosc, de la natura, de casa nostra. Valorar l'interior, no l'exterior, estar sensibilitat amb les injustícies...infinitat de coses. Gent increïble. Pot semblar un campament hippie, i ho dic amb un to negatiu, però és que realment allò era molt molt més que això, hi havia una organització brutal, una formació dels caps de colla molt bona, una motivació per part de tots, una col·laboració per part de tots i unes ganes i il·lusió per fer bé la nostra feina que era màgic. Fins ara la majoria de nosaltres havíem estat al bosc passejant, acampant, però no treballant-hi. Ha sigut una allau de coneixements, de veure el bosc des d'una altra perspectiva. Com ens van dir, ara cadascú de nosaltres marxarà a casa, mirarà les fotos, recordarà el bons moments i ja està; però el bosc no oblidarà la nostra petjada, l'arbre tallat per tal que el del cantó creixi millor no pot oblidar, encara que vulgui, la nostra ajuda, la bioconstrucció que vàrem fer allà està i hi estarà per molt de temps, ajudant al cabal del riu. La nostra feina allà es queda, és petita cosa, però no és en va. Com va dir el jefe, això també és una petita revolució. Ha sigut un intercanvi de coneixements i experiències molt molt intens. Conèixer el creador de tot aquest moviment, un home suïs, de pell curtida per la vida a la muntanya, d'aquells de poques paraules però sabis a més no poder, d'aquells que estimen la muntanya per sobre de qualsevol cosa, d'aquells que fumen pipa i tenen la mirada tan profunda que quan te la clava, no et deixa indiferent.

Només estem a una mica més de la meitat de l'any, però....està essent tot molt especial. M'estic proposant petits reptes que vaig superant poc a poc, amb tota la força que porto dins i que em fan emportar una sensació brutal. El viatge, el camp de treball, el voluntariat del bosc...tot és aprendre i conèixer, coses, llocs, gent, experiència...agafar molta confiança en mi i en la gent, en el món, gaudir fent el que faig, això és el nostre objectiu, no? Estic orgullosa...perquè sembla tot molt fàcil, però no ho és, s'ha de lluitar per tot el que t'importa, pel que vols aconseguir, perquè res vindrà sol. Desitjo que aquest esperit d'aquest any no se'n vagi i perduri per molt de temps dins meu. Vull continuar creixent, omplint-me, movent-me...coneixent gent que em faci vibrar i indrets que es gravin dins la meva memòria, col·leccionar anècdotes. Alçar la mirada i adonar-te que no només tens gent que aprecies al teu voltant, sinó repartida per indrets molt llunyans: a Polònia, València, Astúries, Chiloé, Santiago de Chile, Barcelona, Vilassar, Madrid, Suïssa, Vidreres. Saber que hi ha gent fantàstica a molts territoris i que ells també et porten dins seu, i tota aquella gent que encara queda!

Avui parlant amb una d'aquestes persones tan apreciades, tan úniques...em deia: "por qué toda la gente que quiero está lejos? no puede ser! Mi madre, mi padre, mi novia, tu. En cambio, toda la gente que me trae problemas está a mi lado, enganchada como una pegatina " I tenia raó, en el seu cas...però m'he fixat que jo també...i és que quan més et mous, els teus sentiments van ampliant horitzons, i és fantàstic...tenir com l'amor repartit, saber que hi ha gent que no veus cada dia però que sempre et porten a dins seu, igual que tu, i sempre somies en veure-la algun dia, i això, en part, ens manté vius.

Gràcies a tots, per fer-me sentir tan feliç, tan còmode, tan jo, per brindar-me una experiència així que penso repetir l'any que ve, per aprendre tant, per fer-me estimar encara més la humanitat i el món.








Sembla increïble com es pot agafar confiança tan ràpid a determinades persones....com te les pots arribar a estimar tant i tant, a desitjar-les des del més profund del teu cor tota la felicitat, tot lo millor, perquè són tan belles per dins, que mereixen el millor, que voldries estar al seu costat, però que és impossible...I fa molta, molta ràbia. Ella és una d'elles. 


Potser tot això és tan perfecte perquè té una durada, un final, i tot es concentra en pocs dies. Però penso col·leccionar moltes més experiències així perquè en cada una d'elles, alguna petita cosa dins meu canvia, sóc més rica en humanitat, ho noto. Projecte boscos de muntanya 2012. Au au auuuuuuu!