If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dijous, 9 d’agost del 2012

escola

Em fan gràcia les paraules tan típiques dels pares preocupats pels seus fills que no rendeixen tant com voldrien en les tasques de l'escola. "Sobretot fot-li canya amb el castellà i el català, la comprensió lectora, perquè no s'entera del que llegeix, no li agrada i no mostra interès! No sé pas què fer amb ell..." I coses d'aquest estil, a vegades en les llengües, a vegades amb els números.
Crec que mai escoltaré les paraules d'un pare d'algun alumne que em diguin "ei, ajuda'l a motivar-lo en la lectura, ajuda'l a trobar allò que de debò li agradi, i si veus que no, deixa-ho estar, potser ja ho trobarà més endavant." o "m'agradaria que l'ajudessis a saber què vol fer, què li agrada, explica-li el per què d'allò que estudia, ajuda'm a fer, a més d'un bon estudiant, una bona persona, ajuda'm a que creixi amb els valors fonamentals, del respecte, la confiança, la senzillesa, i no la competivitat per a ser el millor estudiant de la classe, el que llegeixi més ràpid i el que acabi abans el càlcul mental." De què serveix? 

No podem educar màquines, i és que molts cops em sento així, com una màquina gran que transmet a les màquines petites tot de coneixements super mecànics, buits, sense saber com transmetre la motivació necessària per fer-li entendre el per què del que està estudiant. Fes aquesta suma, llegeix això...normal que es cansin i no els agradi l'escola.

"enseñar es una actividad que permite mejorar la vida de muchas personas". "Profesora de quinto grado en la escuela primaria de Wilcox, en Los Ángeles, intenta enseñar a sus alumnos cosas que realmente importan, como valorarse a sí mismos, apreciar el valor de la amistad, entender las consecuencias de sus actos o ser conscientes de que antes de preocuparse por ganar dinero o conseguir éxito es necesario convertirse en un ser humano de buena calidad."
http://whatonline.org/individuo/el-refugio-de-la-tormenta/
"La creencia generalizada es que educar es enseñar a las personas a aceptar sus propias limitaciones. Educar podría ser en cambio ayudar al niño a descubrir y potenciar sus múltiples talentos. Imaginad si de pequeños nos hubiesen dicho: Hola, bienvenido a la Tierra! Eres un ser único, irrepetible. Qué traes de especial? Cuál va a ser tu regalo para nosotros? Cuál es tu sueño?"

Aixi que estudiaré i em formaré com faci falta per transmetre als nous ciutadans que creixen com han d'afrontar la vida, crec que tot això és molt més important que ser el més ràpid en llegir.

1 comentari: