If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dimecres, 28 de març del 2012

Ready? READY!

Doncs bé. Ha arribat el gran dia. Pensava que estaria més nerviosa, però el super cap de setmana i els petits problemes amb la colla han fet que no tingués el cap al 100% a Xile. Sigui com sigui, ho estic, i avui m'he despertat abans que sonés el despertador i no he pogut dormir més. Tinc un neguit a dins, ganes de ballar i cantar i abraçar i riure. Més de les normals. Menys de 24 hores per veure'ls, es diu mooooooooooooooolt ràpid!!!!!!!!!!! I crec que ni m'adono del que estic dient!
No ho sé....tinc el cap bastant en blanc, no sé què dir, només vull improvitzar, olorar, escoltar, sentir, tocar, viure tot el que em vingui. Aprofitar-ho al màxim, després de rebre tota la força dels teus que t'han fet carregar al 200% les piles. Ell, ells, els de l'esplai, els no tan propers, elles.

Ready? READY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sento que em vaig inclinant...de puntetes, per arribar a tocar amb els dits un somni que fins a dia d'avui, semblava molt llunyà. Estic orgullosa de mi, sí, perquè m'he guanyat aquest viatge, aquest somni, he lluitat, he aconseguit el que m'he proposat, fer el que vull fer, fugir del que no m'omplia, treure diners d'on sigui per poder fer realitat el que estic a punt de fer. Ole tuuuuuuuuuuuuu!

dilluns, 26 de març del 2012

ja sou una part de mi

Per què són tan addictius? Per què quan tot s'acaba em sento buida i nostàlgica? Per què tota la resta de coses i persones em semblen poc i trobo tot malament? Suposo que només d'aquesta manera, és a dir, rebent petites dosis de tots ells i del seu ambient, fan que quan s'acabi, en tingui més ganes. Suposo que al donar-ho tot, acabes extasiada. Suposo que haig d'anar paint tot el que he viscut, perquè és molt. I fins la pròxima.

Roben somriures a la gent, la fan feliç. Fan coses que la gent "normal" només s'atreviria a fer si anés borratxa. A vegades me'ls quedava mirant....somrient per dins, i pensava: "sou increïbles". I em pujava com una cosa per la panxa i el coll, algo màgic, i feia que el cor em bategués amb molta força. Durava molt poc, era efímer, però em deixava amb una sensació...fantàstica. Crec que d'això en diuen estar feliç, o a gust o còmode. Que no t'importaria morir en aquell moment. Sembla tot molt exagerat, però és que ells viuen la vida de manera exagerada, donant-ho tot, i aquesta alegria i força es contagia. Ells han sigut com la meva bafarada d'aire net i nou durant aquest temps un pèl fosc, i potser ni se n'adonen, però m'han ajudat moltíssim a seguir endavant, a recuperar la meva energia i vitalitat. A valorar la senzillesa de les coses, a veure que hi ha gent honesta i natural i divertida i motivada i senzilla i simple i aventurera. L'esplai és així, o almenys és la sensació que em dóna.
A la ciutat, al poble, al mar, a la muntanya...el lloc és igual, saben passar-ho bé allà on sigui, no tenen gaires manies, potser per això els és fàcil ser com són. Des del primer moment fins l'últim estan gaudint i rient. Currar-se una gimcama com aquesta, i totes les que han fet, i els altres viure-ho tot a flor de pell, com si fóssim nens petits, no té preu. Com sempre em passa amb l'esplai, em quedo curta explicant-ho tot, ja que simplement...s'ha de viure.

Cançons i riures i traduccions de noms i anècdotes i passejades i proves i tot tipus de moments queden guardats amb candau dins meu esperant la pròxima trobada per acumular-ne més. Molts més. Us trobaré a faltar.





Repte fefes 5.0. Genial. Fantàstic. :)

dissabte, 24 de març del 2012

mai no és massa tard per tornar a començar II

Repeteixo títol d'entrada, però els números romans ja indiquen que es tracta de la segona part. He estat llegint l'entrada del passat mes de setembre que portava aquest títol, i m'ha fet gràcia, perquè parlava bàsicament de pors. I totes les pors que tenia, s'han fet realitat. No m'ha agradat el que feia, ni l'ambient, no he sigut feliç (massa poques estones). Però he sigut capaç d'aixecar el cap i saltar. Saltar no un obstàcle, sinó uns quants. Tornar enrere, pensar, estar sola, sense fer res, pensar. I anar construint amb allò que realment vols fer. Amb pas ferm. El món continua i gira i es mou. I hem de girar i moure'ns amb ell, donant sentit a les nostres vides, és a dir, movent-nos en direcció a allò que ens omple. I només ho trobarem si mirem dins nostre. Canvis. Aquesta paraula em provoca una extrema curiositat i també una terrible por. M'atrauen però em paralitzen. Por a que el canvi porti conseqüències negatives, a estar pitjor que la situació anterior. Però és que m'he estancat. He sofert un desengany amorós. He estimat massa i m'he emportat una patacada. Parlo de la vida universitària. La tenia idealitzada, pensava que estudiaria una cosa genial, que hi hauria gent amb qui compartiria mil coses, que sortiria de festa i m'encantaria anar a la biblio a estudiar, fer treballs, compartir pis amb altra gent, enamorar-me d'algú......jo què sé! I tot s'ha ensorrat. I ara, com tot aquell que és víctima d'un desengany amorós, tinc por de tornar a triar carrera, i en general, vida universitària. Tinc por de tornar a estimar, per por a tornar a fracassar.
I tornem com uns mesos enrere, estancament. I no ho vull, vull aires nous, em mereixo endinsar-me a nous horitzons, vull temps per mi, per rebre. I de moment, no rebo res. Sí, vull ser una mica més egoísta. En tots els sentits. Ho necessito. I veig la primera oportunitat a partir de dimecres. Per això també és tan important per a mi aquest viatge.
Un dels pocs problemes que té ser optimista és que costa adonar-se quan les coses van malament, perquè penses que demà serà un altre dia i millorarà, i costa fer el canvi, i amagues el problema. I això s'ha acabat.

Vull tornar a començar. Com diu la cançó. Perquè mai no és massa tard :)
I aquest cop, sortirà millor, tot, perquè confiaré més en mi, estaré més segura de tot, he madurat en tots els sentits, i no m'afectarà tant el que abans era un turment.

Vull viure més enllà del que conec.

Vull estimar-me més. I que no m'importi tant si els altres m'estimen o no.
Segurament acabo de fer un escrit que no s'entén gaire, però tampoc és el meu objectiu. Jo ja m'entenc i sé per on vull caminar. C'est tout.

A dormir i a gaudir amb el fantàstic cap de setmana que m'espera. Repte fefes 5.0, sooom-hi!

dijous, 22 de març del 2012

"los cínicos no sirven para este oficio"

Porto dues nits que me'n vaig al llit amb nervis a la panxa. I no puc adormir-me fins al cap de massa estona. Nervis. Felicitat. Il·lusió. Estic impacient, estic a punt. Llibretes, llibres, mapes, guies, rutes, càmera de fotos, il·lusió, ganes, energia....la resta és secundari. Assaborint dolçament el compte enrere, un compte enrere que va començar gairebé fa 10 anys. Es diu ràpid, eh? Si sóc sincera, no recordo res d'aquell viatge, ni la ciutat, ni els poblets que vam visitar, ni la gent...només la seva casa i algunes de les estones que vam passar en ella, cantant i ballant amb els cosins (recordo la lletra d'algunes de les cançons! què fort), recordo, també, alguna excursió a la neu, i alguns dels plats típics que ens van cuinar. Res més. Aquest cop penso anar amb els cinc sentits ben oberts, per no perdre detall de res. Com em rebran? Quina cara posaré? Com els trobaré? Em trobaran canviada? Qui serà el primer a qui abraci? Estaran tots a l'aeroport esperant-me? Quina roba em posaré? Els agradaré? Què els diré durant el trajecte en cotxe? Em faltarà temps per explicar-ho tot? On em portaran? Veuré tot el que vull veure? Coneixeré tot el que vull conèixer? I si em vull quedar més temps? ....
No puc més. Avui a la nit miraré Diarios de motocicleta. Vull estar en contacte amb aquelles terres ja. Vull despertar al vostre cantó ja. :)

~ ~ ~
"Hoy, para entender hacia donde vamos, no hace falta fijarse en la política, sino en el arte. Siempre ha sido el arte el que, con gran anticipación y claridad, ha indicado qué rumbo estaba tomando el mundo y las grandes transformaciones que se preparaban. Es más útil entrar en un museo que hablar con cien políticos profesionales. Caídas las grandes ideologías unificadoras y, a su manera, totalitarias, y en crisis todos los sistemas de valores y de referencia apropiados para aplicar universalmente, nos queda, en efecto, la diversidad, la convivencia de opuestos, la contigüidad de lo incompatible."

"Para tener derecho a explicar, se tiene que tener un conocimiento directo, físico, emotivo, olfativo, sin filtros ni escudos protectores, sobre aquello de lo que se habla."

"El tema de mi vida son los pobres. Es esto lo que yo entiendo por Tercer Mundo. El Tercer Mundo no es un término geográfico y ni siquiera racial, sino un concepto existencial. Indica precisamente la vida de pobreza, caracterizada por el estancamiento, por el inmovilismo estructural, por la tendencia al subdesarrollo, por la continua amenaza de la ruina total, por una difusa carencia de soluciones." Y, para Kapuscinsky, ni la pobreza ni la opresión pertenecen al orden natural de las cosas. La palabra, "las palabras que circulan libremente, palabras clandestinas, rebeldes, palabras que no van vestidas de uniforme de gala, desprovistas del sello oficial", terror de los tiranos, es "el catalizador imprescindible", el instrumento de revuelta, de organización y de lucha contra el cual las armas del poder se revelan de repente, en un momento misterioso e imponderable de la historia, completamente ineficaces.

"Tampoco puede ser corresponsal el que tiene miedo de la mosca tse-tse, de la cobra negra, del elefante, de los caníbales, de beber agua de ríos y arroyos, de comer tartas hechas de hormigas asadas; el que se estremece con sólo pensar en las amebas y en las enfermedades venéreas, en que le robarán y lo apalearán; el que ahorra cada dólar para construirse una casa cuando vuelva a su país; el que no sabe dormir en una choza de barro africana, y el que desprecia a la gente sobre la qual escribe".


Són fragments de les primeres pàgines que llegeixo d'aquest autor. Fa algun temps que sé de la seva existència, crec que m'he llegit totes les contraportades de tots els seus llibres, i tots m'han deixat fascinada, atònita, sentint-me identificada amb l'autor, sentint com si tots aquells llibres m'estiguessin esperant des de fa molt de temps. I per fi n'he començat un.
Es tracta d'un periodista polac, que gran part de la seva vida la va passar fent de corresponsal a llocs com el continent africà, les regions de l'antiga URSS, etc. S'està llargues temporades al país en qüestió, viu amb la gent autòctona, investiga, fa servir els cinc sentits, narra la pobresa, la misèria, la guerra. S'endinsa en el territori, ja sigui ric o pobre, i és llavors quan pot començar a entendre la situació, ja sigui un cop d'estat, una guerra o una revolució d'un país africà i a explicar-la.  Aquest és el tipus de periodisme que m'agrada, el que vull fer. I quina casualitat, aquest home tampoc va estudiar periodisme. I és que es necessita poc més que una ètica i zero manies per ser un reporter de veritat. En fi. Va morir al 2007, però m'hagués agradat conèixer-lo.
No obstant, el que més em captiva és que coincidim en el fet que es pot i hem de contribuir a acabar amb les injustícies mitjançant la paraula, una eina molt poderosa, però amb la paraula amb significat i contingut, sabent de què es parla, impregnada de força, objectius i ètica. Ha de parlar per tota aquella població oprimida, que no té veu.

divendres, 16 de març del 2012

què motivada!

Visca els motivats i motivades! Tres hurres per ells! Perquè en queden pocs, perquè la societat els ofega! Perquè no els han de tallar les ales, perquè si una força de dins els empeny a viure la vida al màxim en un moment determinat, ningú els ha d'aturar!
Els nens petits són uns motivats! Però...per què ho anem perdent a mesura que guanyem anys?
Avui entro per la porta del pavelló a les cinc de la tarda -des de fa 3 dijous estic entrenant al grup de petits (de 7 a 9 anys) de volei- i em trobo els 10 nens i nenes allà on hi ha la consergeria, que comencen a saltar i a cridar d'alegria, com si portessin dues hores esperant la meva arribada per començar l'entreno, se'm tiren a sobre i m'empenyen cap a la pista! Sort que a aquella hora no hi havia ningú més apart del conserge, alguna mare i una entrenadora de patinatge, i clar...m'he sentit (bé, m'han fet sentir) com una reina! Les classes anteriors me les havia preparat més o menys bé però la d'avui.....hauria d'improvitzar...però és que amb qualsevol joc estan feliços! Un simple pilla pillla, qui té la pilota para, i anar improvitzant....anar afegint pilotes....i la seva diversió va creixent i creixent.....(i la meva també! jajaja). Toco el xiulet que avisa que canviem de joc, i tots allà als teus peus, impacients per sentir les instruccions del pròxim joc. Són tan agraïts! No ho sé....transformen qualsevol color fosc en un de ben colorit. són pura energia, pura inocència, pura vitalitat, pura senzillesa.....m'enamoren. L'any passat, en canvi, entrenava a un grup més gran, noies adolescents, d'entre 11 i 14 anys, i......quina diferència!!!! Es queixaven a cada exercici, ho feien sense ganes, desmotivades, parlant d'altres coses.....sí, és l'adolescència, en què sembla que només et motivin els nois, la moda, l'èxit, les festes....i si n'hi ha algun, de motivat o motivada a aquesta edat.....els seus amics o amigues no trigaran a riure-se'n!

Ahir vaig veure la meva cosina....."Ho ha passat bastant malament des que has marxat, ha preguntat molt per tu Laura" I m'abraçava, i em feia petonets, i em treia contes perquè li expliqués.....i bff.....m'havia d'aguantar les llàgrimes. És una de les coses més boniques d'aquest món, la mirava i la mirava i em quedava embadalida, li tocava les galtes vermelletes, la panxa, la careta tan fineta, les manetes, l'acariciava el cap....és tan dolça, que em desfà. La vaig trobar canviada, més gran, ja que feia bastant que no la veia...parlava més clar, feia més deduccions que em deixaven amb la boca oberta, deia paraules malament que em feien pixar de riure.... I la trobo a faltar, no es pot imaginar quant. Em feia tan feliç.......però tot ha canviat. I mai serà suficient descriure el que  em provoca estar amb ella. Ni amb cap nen o nena petita.




Veure aquella nena amb qui tant vas compartir al PIV i que et segueixi abraçant d'aquella manera i somrient quan te la trobes pel carrer.....és que...no té preu. Mostren tot el que senten, fan les coses des del cor, diuen les veritats, estimen, ploren perquè no aconsegueixen el que volen o perquè algú els ha fet mal.
Tant de bo alliberéssim el nen o nena que portem dins, perquè per molt que creixem, hi ha alguna cosa dins nostra que sempre és la mateixa, la nostra essència. Però amb els anys perdem honestedat, inocència i il·lusió. Guanyem maduresa que molts cops confonem amb racionalitat i esquivem l'emoció, el sentir a flor de pell. Com si cada any que passés, ens poséssim un abric de ferro a sobre. I ens creiem que els nens són nens i que nosaltres som grans. I és quan convé, llavors, llegir el petit príncep, entre d'altres coses. I estic segura del que dic perquè avui m'he passat una bona estona llegint els meus diaris des que tenia 10 anys. I us ben asseguro, que els problemes que tenia, no són pas gaire diferents als que tinc ara, i és cert que jo he canviat, però l'essència que desprenia aquella lletra mal feta és la mateixa amb què escric aquest blog. I no m'havia adonat fins avui, de lo poc que he canviat. Les mateixes pors, les mateixes coses que em fan feliç....i que mai canviaran. Espero.

Amb tot això....em passa pel cap la possible idea d'estudiar educació infantil...però és que....no puc veure-ho com una feina. Ja estic a l'esplai, per algun motiu, però no sé si m'agradaria estancar-me ensenyant i treballant de mestra de nens i nenes petits. Jo vull alguna cosa més dinàmica, que em faci viatjar....potser ser mestra a algun país de Sudamèrica, o per la zona del Nepal, Índia, Tailàndia....o algun poblat africà.....això ja em crida més l'atenció. Enfi, tot són propostes. I és que m'agrada transmetre. Avui he estat amb el noi de 14 anys a qui faig classes...i ens hi hem passat una hora i mitja (la classe dura una hora)  repassant el Renaixement i els descobriments de Colom i els imperis precolombins, temes que m'encanten, per l'examen que té demà. Però és que no em fa res, absolutament res, podria haver-me quedat una hora més. Veig que se sent bé, fins i tot he aconseguit que s'interessi pel tema que estàvem estudiant, i això m'omple.....igual que quan em va dir tot emocionat que havia tret bona nota a uns exercicis. Quasi em poso a plorar. Si m'agrada el tema que haig d'explicar....no pararia fins fer que a ell també li agradés. I a sobre...barrejàvem algun riure entremig amb anècdotes de la seva classe, amb viatges que vol fer, amb premis que ha guanyat, em preguntava dubtes sobre la matèria i coses extres per saber-ne més....què més podia demanar?

Sóc una motivada, i què? !!


dimecres, 14 de març del 2012

amb mi, no comptis senyor!

Xerrada UPF. Polítics i mercats, després de la tempesta. Enemics irreconciliables o cooperants. Aquest llarg títol era el que encapçalava les VII Jornades Ernest Lluch de la UPF que van tenir lloc dimecres passat. Es veu que els alumnes de ciències polítiques havien d'assistir obligatòriament per prendre apunts i comentar-ho a classe. Si encara estudiés polítiques segurament hagués pensat: "Quin pal de conferència", però al no tenir obligacions, la cosa canvia molt, i et ve de gust fer coses pel teu compte que si te les obliguessin a fer, costarien. Feia temps que no em posava altre cop en contacte amb l'ambient de la universitat, que no seia entre pompis i professors i escoltava discrusos de gent ben elegant. La veritat, res havia canviat. Totes les cadires de l'auditori preparades, els professors a primera fila, a banda i banda, gent amb llibretes i carpetes, com per fer un escrit periodístic, a més de persones amb càmeres de filmar, tot professionals. Un sistema de micròfons ben meticulós i la taula dels conferenciants, amb les seves ampolletes d'aigua. Quan surten, tot ells ben vestits, comença l'acte. Després de 15 minuts de paraules de benvinguda, agraïment i presentacions més que supèrflues i fredes, es dóna pas al primer conferenciant, l'economista Anton Costas.

Em va sorprendre el seu llenguatge planer i precís, em va captivar, més que pel que deia, pel com ho deia. Està clar que en sabia, del tema, però...no vaig coincidir amb algunes de les seves argumentacions. Per qüestions purament morals, crec. Va fer un recorregut de l'economia de les últimes dècades, resaltant els meravellosos anys 50, 60 i inicis dels 70 de l'economia mundial. Va reconèixer que el capitalisme té crisis, però semblava que ho expliqués com si fos un fet normal i inherent a l'economia capitalista i poc es pogués fer. Estava clar que ell no volia canviar de model, i que els mercats s'havien d'autoregular, tenir una mica més de sentit comú, i si no ho feien, calia la nostra ajuda, la de la societat civil com a tercer actor per posar fre i evitar crisis. Com? Doncs queixant-nos, reivindicant drets i deures i movilitzant-nos, fent veure als reis del món que el poble existeix. Ho diria de debò, tot aixo?Als Estats, en canvi, els atorgava poc poder de decisió i influència.

Abans, quan em posaven davant una persona que en sabés del tema a parlar, gairebé mai no podia trobar-li els punts en què posar en dubte les seves argumentacions, per por o pel que fos, no m'atrevia. Des de fa poc, no ho sé, la cosa ha canviat, estic com més crítica davant tot el que rebo, més esèptica...potser perquè tinc més coneixements? Ni idea.
La qüestió és que a aquest home, li trobava punts febles. Amb tot el que deia, estava dient indirectament que ell estava del costat del sistema neoliberal capitalista actual, no? De la globalització?
I, llavors, de tot el que això comporta? Aquí xocàvem. Està tolerant, amb això, el neocolonialisme que les multinacionals duen a terme? Les desigualtats que aquest sistema genera a nivell social, econòmic i ecològic? Permet el cobrament del deute extern als països pobres? I els paraisos fiscals? I les elevades despeses militars? Tolera que de tant en tant, patim crisis? Enfi....ben aviat parlaré de tot això. No ho vomitaré tot aquí.

Un discurs planer, còmode, que et feia sentir important com a membre d'una societat perquè t'incitava a moure't i a participar dins el sistema establert (que serveixi d'alguna cosa, és un altre tema), prou conservador per no fer-te sentir malament, per dir amb paraules dolces una realitat ben amarga però que és millor no saber, amb alguna broma entremig per fer passar les dues hores agradablement. A mi em va fer "repelús"

I dels altres ponents, va ser tanta palla el que van dir, que no se m'ha quedat pràcticament res gravat al cervell. Una periodista d'El País que semblava indignada amb el seu diari i amb la societat, però que enlloc de córrer el risc de marxar i crear un nou diari més alternatiu, es queixava fent editorials i omplint el cap amb fantasies a futurs periodistes universitaris. El conseller d'economia, inútil, no cal dir res més, i un professor de ciències polítiques de l'UAB, potser el més interessant de tots.
M'agradaria saber si algun d'aquests ponents vindria a xerrar als mateixos alumnes un dia qualsevol, al pati de la universitat, recolzat sobre una taula, després de la feina, i amb un micro normal i corrent. Tinc els meus dubtes. De moment, només l'Arcadi Oliveres és capaç de fer-ho, referint-me a persones amb un cert reconeixement social. On és la proximitat amb els alumnes? Què més dóna la carcassa quan l'important són les paraules, parlar sense embuts, encara que t'hagin de remoure la consciència?! Van ser tres hores completament fredes, mentre que mitja hora amb l'Arcadi és més que suficient per engegar-te el motor i lluitar per canviar les injustícies. Entre ells, hi ha una diferència abismal, i jo  em quedo amb el president de Justícia i Pau, que crec que amb aquest càrrec ho diu tot.

Per sort, no haig d'entregar la crítica de la conferència a l'assignatura de sociologia o a la que sigui, perquè m'hauria de callar moltes coses que ara he deixat anar.

I ja posats....

diumenge, 11 de març del 2012

maktub

Suficient....en voldria més, però és suficient. I és que torno a comprovar que no sóc tota jo sense la vostra calidesa. Us necessito encara com el primer dia. I si fa massa que no coincidim, el meu jo ho nota. Només vosaltres aconseguiu que plori del riure i de tristesa en pocs minuts de diferència!

Dissabte més. I promise. Amb toootes.


I malgrat fem els nostres camins, sabem que sempre ens tenim, i ens tindrem, perquè els bons records que tenim, són massa forts i intensos. No crec que mai s'apaguin.


~ ~ ~

corre un somni el risc de perdre la il·lusió al moment d'assolir-lo? És a dir, si desitges tant una cosa, cada dia hi penses i t'esforces per aconseguir-ho, potser quan hi arribis, tot cau per un precipici, perquè potser no era allò el que volies, perquè si no ho coneixies, només ho havies imaginat dins el teu cap, i potser la realitat és ben diferent. Sigui com sigui, tot això només ho sabràs si ho intentes, no?
A l'acabar el llibre l'Alquimista, em ronden pel cap un munt de reflexions sobre els somnis, l'esforç, la senzillesa, la bondat....en fi, la vida de cadascú. Tinc el vici d'extreure totes les frases que em criden l'atenció de cada llibre que llegeixo, cada pel·lícula o documental que miro, cada discurs que escolto, i amb aquest no és menys. Tot i que es veu que no sóc única en això, i m'he trobat el llibre ja subratllat (era de la biblioteca) en els fragments més encantadors i reflexius. Aquestes són algunes de les frases:

És precisament la possibilitat d'arribar a realitzar un somni el que fa que la vida sigui interessant.

En un moment determinat de la nostra existència, perdem el control de la nostra vida, la qual passa a ser governada pel destí. Aquesta és la mentida més gran del món.

El noi no sabia què era la Llegenda Personal. És allò que sempre has desitjat fer. Totes les persones, al començament de la joventut, saben quina és la seva Llegenda Personal. En aquesta època de la vida tot és clar, tot és possible, i ningú no té por a desitjar ni a somiar tot el que li agradaria fer a la seva vida. Però, a mesura que passa el temps, una força misteriosa prova de demostrar que és impossible de realitzar la Llegenda Personal. Complir la Llegenda Personal és l'única obligació que tenen els homes. 

Tot és una sola cosa. I quan vols una sola cosa, tot l'Univers conspira perquè puguis realitzar el teu desig.

Quan tots els dies són iguals vol dir que les persones han deixat de comprendre les coses bones que apareixen en les seves vides sempre que el sol travessa el cel.


"Sóc com tothom: veig les coses del món de la manera tal i com m'agradaria que fossin i no com realment són."

Les decisions tot just són el començament d'una cosa. En realitat, quan una persona pren una decisió, se submergeix en un corrent molt fort, que la porta en un indret que no havia somiat ni remotament en el moment de decidir-s'hi.

Ningú no té por del que no coneix, perquè tothom és capaç de conquerir el que vol i necessita. Només ens fa por perdre allò que tenim, tant si són les nostres vides com les nostres hisendes.


No visc ni en el passat ni en el futur. Només tinc el present i és l'únic que m'interessa. Si ets capaç de viure sempre en el present, seràs un home feliç. La vida serà una gran festa, un gran festival, perquè només consisteix en el moment que estem vivint.

Sense l'Amor, els somnis de la raça humana no tindrien cap sentit.


Per què t'interessa tant el futur?  "Per saber-ho tot i preparar-me per les coses que vindran". Però si són coses bones, serà una sorpresa molt agradable, i si són dolentes, les patiràs molt aviat abans que et passin.

Els homes es pensen que el món és amenaçador, i és per això que el món es torna amenaçador.

Quan tenim els tresors més grans davant nostre no ens n'adonem. Saps per què? Perquè els homes no creuen en tresors.


Quan procurem ser millors que no som, tot el nostre voltant millora. És aquí on es manifesta la força de l'amor, perquè quan estimem, sempre volem ser millors del que som.


Mentre llegia el llibre, en moltes ocasions llegia sense enterar-me, no perquè em desagradés o m'avorrís, sinó al contrari, em feia somiar tant que m'anava volant pels meus pensaments a la recerca d'allò que sempre havia volgut fer, comprovant que era allò que des de petita havia volgut: viatjar, conèixer gent i indrets que em treguin la respiració, aturant-me allà on pogués aportar el meu gra de sorra per fer un món més just i humà, no tenint una mirada indiferent amb allò que em semblava injust. Estimar, moure'm, aprendre, conèixer, transmetre. El cap se m'anava molt lluny, a molts racons del món, a Sudamèrica, a Canadà, a Islàndia, a Mèxic, a pobles francesos, als camps de Vietnam i Cambodya, a les platges i boscos de Tailàndia, a les muntanyes del Tibet i el Nepal, a la colorida Índia, al càlid continent africà...Per què haig d'esperar 4 anys a endinsar-me en el que sempre he volgut fer? Sona utòpic, però aquests dies no paro de llegir novel·les de casos que han realitzat somnis semblants als meus. Algunes d'elles són ficticies, cert...però d'altres són biografies, són reals. Però ja ho dic.....és molt difícil imaginar algú fent allò que surt de lo normal, de lo establert. I ja pensem que fracassarà, pel simple fet que és diferent, i desconegut. Però....cadascú viu la seva vida, no? I només és una.

dissabte, 10 de març del 2012

I tell you what you already know

Fa molt que no m'agafa un bon atac de riure del meus. La bateria del portàtil s'està esgotant....igual que la meva, tot i que crec que aquesta fa uns quants dies que s'ha pràcticament esgotat, i el més greu és que no trobo el carregador.
Com si el meu voltant s'anés fent petit, petit, petit, i tot es difuminés, i persones que abans havien estat en contacte amb tu, ara sembla que s'allunyin, poc a poc, al compàs de l'aire. Com si el meu voltant m'oprimís. Fa molt que no ploro, per qualsevol cosa, bé, fins ara. Fa molt que no visc els dies com si fossin els últims, fa molt que no aplico el meu lema del carpe diem. Fa molt que no tinc ganes de bombardejar la meva mare amb reflexions meves i mil historietes que penso i sento i així riure plegades. La trobo a faltar, malgrat la vegi cada dia i pràcticament cada hora, i és que també la trobo lluny.
En canvi, alguna cosa dins meu s'està fent gran...estic arribant a conclusions que m'absorbeixen i em fan veure moltes coses. És com.....si m'hagués saturat de tot i de tothom i només volgués temps per a mi, per a llegir i aprendre pel meu compte, per volar lluny d'aquí i respirar nova gent i nous indrets. Estic crítica i escèptica amb tot, molts cops sento que el que em passa per dins, no ho podria entendre ningú. Com si hi hagués un mar amb unes onades força grosses dins meu. He canviat.....? No ho sé. I em fa por...perquè m'agradava com era abans. Sento que no sóc la mateixa amb els meus dos grups d'amics, com si estigués aïllada, i no és pas que em senti malament. Però tampoc bé.
Aquella energia i vitalitat i felicitat em pugen pel cos de tan en tan, quan abans era molt més constant. Em falten alicients, estímuls de l'exterior? Estar més en contacte amb la gent per rebre i poder donar més? Tenir una rutina? Aprendre coses noves cada dia? Estar més activa física i psicològicament?
Per què no escric tan sovint? Tinc temps de sobres, no ho entenc. I malgrat em passin reflexions i tingui pàgines i pàgines de llibretes escrites, no ho transcric. I se'm fa tot un embolic dins el cap.
Sento que estic vivint massa en línia recta.....i no m'agrada. Gens.    

divendres, 9 de març del 2012

diumenge, 4 de març del 2012

el preuat terme mig

Qui sap....potser m'he agobiat tant aquesta setmana tan....passiva/aturada/avorrida/no-rutinària perquè no tenia cap pla, ni horari, ni contratemps, ni activitat ni res....només temps per pensar. I vulguis o no, el cap se te'n va, i penses, a vegades massa, a vegades massa poc, mentre que quan estàs ocupada fent coses penses en el que vols, i si alguna cosa no t'agrada, omples el cap amb l'activitat que has de fer després. Però quan no tens res a fer a part de llegir i llegir i anar amb bici i anar a l'ordinador, et vénen al cap molts pensaments, sents que tot el teu voltant està avançant menys tu, comences a treure facetes de dins teu...a redescobrir-te una mica més....perquè ja he dit que si alguna cosa tens és temps, temps per mirar dins teu. I no agradar-te segons quines coses, que potser ja veies abans, però que no t'havies aturat a arreglar-les. I ara és el moment d'intentar, almenys intentar, encarar de front allò que està coix i et desestabilitza. Que no em sàpiga tant de greu quan la gent s'enfada amb mi o quan faig algo malament; no capficar-me ni agobiar-me amb ximpleries que no valen la pena i que em fan estar trista i sense optimisme; no ser tan obsessiva ni capquadrada amb segons quines metes vulgui assolir, sinó deixar que tot fluexi una mica més. En resum, no tenir la sensibilitat tan tan tan a flor de pell, i de pas, confiar una mica més en mi malgrat elements del teu voltant a vegades s'allunyin. I també....tenir una mica més d'orgull. Uf....aquest punt l'haurem de treballar força.
Sempre m'ha fet com por a que la gent em digués els meus defectes o allò que faig malament, etc., com si no em pogués permetre equivocar-me, però no em surt l'orgull, sinó que m'enfonso, em sap greu, per haver com fallat a algú, o a mi mateixa, no sé. I és clar, les coses no sempre es fan bé, però no passa res. És com si.....si fes algo malament, ja ningú t'estimarà ni voldrà estar amb tu mai més, i seràs una mala persona per sempre i et quedaràs sola. La por a quedar-me sola....potser tot es resumeix a això, potser per això m'ha entrat tan de pànic a l'estar jo i els meus pensaments i ningú més i res més durant tota aquesta setmana. Sentit de la responsabilitat massa desenvolupat? No ho sé....Potser per això em sento com tan resposnable d'aportar el meu gra de sorra a fer d'aquest, un món millor?

Si sempre veiem les mateixes persones, acaben formant part de la nostra vida. i com que formen part de la nostra vida la volen modificar. i si no som com elles esperen, s'enfaden. Perquè totes les persones tenen la idea més exacta de com hem de viure la nostra vida. i mai no tenen ni idea de com han de viure les seves vides.

L'alquimista, de Paulo Coelho. In cre ï ble.

Senyors.....senyores.........al cap de molt, torno a recuperar les ganes, al 100%, d'escriure. Sí...les havia perdut, en algun racó del llit, o del bosc, potser les havíeu vist, qui sap, són ben ben petites, però quan te les trobes, és impossible quedar-se indiferent!