If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

divendres, 5 d’octubre del 2012

hi veus bé?

Tots els ulls miren, pocs observen, molt pocs hi veuen.

Fixar-s'hi bé....costa. Apreciar les coses més minimalistes del dia a dia costa molt. La majoria de gent no ho sap fer o no té ni les ganes de fer-ho. I més a la ciutat. Se'm va quedar gravada una frase del dalai europeu barceloní: "Al metro tothom intenta esquivar el contacte amb els altres, posant la mirada o bé en un mòvil o bé en un llibre o on sigui, així ningú et pregunta res, així no has de respondre i conversar, així passes desapercebut entre la multitud i arribes abans a la parada de destí". I és que és veritat....és tan trist el panorama del metro. Sempre em calen moltes setmanes per acostumar-m'hi. És gris. Ningú parla amb ningú, tothom va a la seva i l'únic que penses és quan arribaràs a la parada de destí. Quan estàs sota tant bullici i moviment els ulls miren el teu voltant d'una altra manera, tot passa més depressa, tot és més estressant i no tens temps per aturar el teu món...sinó que aquest et menja. És difícil fer el contrari mentre passejes pels carrers del casc antic, o pel passeig marítim, o agafes el metro o observes qualsevol edifici. És difícil apreciar cada senzillesa del teu voltant i estar només en l'aquí i l'ara. Hi ha tantes coses que et distreuen....cartells, cotxes, sorolls, gent....i acabes per voler captar-ho tot i no captes res en profunditat. Acabes per no apreciar res, sinó que tot són com flashos, tot es torna difús dins el teu cervell. Potser és acostumar-s'hi. El dalai és capaç de fer-ho. Per què jo no?

Potser només em cal canviar-me les ulleres. Posar-me les ulleres de l'hic et nunc i començar a prendre'm tot el meu voltant amb més calma...com faig al poble, no pensar en quants minuts arribaré a tal lloc i el que faré demà i el que no vaig fer ahir. Necessito treure'm les ulleres que es fixen en coses supèrflues i posar-me les altres. Apreciar la rutina des d'una altra perspectiva, absorbir totes les meravelles que una gran ciutat ens ofereix i que molt pocs saben apreciar. Serà com un repte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada