If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

diumenge, 25 de novembre del 2012

25N

Sé que ha sigut un dia important, un dia clau per a tots els catalans. He votat convençuda i amb il·lusió, després de molts dies escoltant tot d'opinions i acceptant-les i parlant el que jo creia i el que no creia bé. Però la mitja hora que he estat prop de les urnes, només s'olorava a perversió, intolerància, poc respecte, segregacions i derivats...M'ofegava. No pel fet de votar, sinó per haver enganxat els últims minuts i, per tant, les aglomeracions de cada partit polític a l'espera del recompte de vots. 4 o 5 grupets de gent gairebé en rotllana, mirant de reull als altres, nerviosos, ansiosos, il·lusionats. Fins aquí perfecte, fa goig la democràcia. Però acostar-te a un d'aquests grupets d'un partit X i venir-te ganes de vomitar i de plorar. Només paraules crítiques contra els altres partits, suposicions, insults, desprecis...Anomenar "gitanos" a una determinada gent que té el mateix dret a estar allà com ho estàs tu, sigui quina sigui la seva ideologia. Odi. Com hem arribat fins aquí? Tan cagats estem de nosaltres mateixos, tan atemorits, tan buits? Si miraves el panorama amb les ulleres de la humanitat, veies els murs invisibles que separaven cada grup, amb un cel negre i trons per tot arreu. Estúpida la metàfora però encara era més estúìd el comportament que es desprenia. Comportament dominat pel poder. Segurament en sé poquíssim de tot això de què parlo, però aquell ambient era irrespirable per a mi. Continuo pensant que la política és necessària, però està pervertida totalment. I continuo aferrada a la utopia que cal i s'ha de canviar. Començant des d'un mateix, des de baix. Cal tornar a humanitzar-nos.

Sincerament...em quedo amb la resta del dia, amb una petita però intensa experiènia d'intercanvi de valors, coneixements, opinions. Com ha dit ell: "un tipus de gent tan maca que no sabia que existia". Gent senzilla, compromesa, coherent, transparent, motivada, altruista. Adjectius que no trobarem a la gent que surti guanyadora en el dia d'avui a les eleccions. Canviar quantitat per qualitat. Som molt molt petitets i petitetes, fem coses humils, però que donen fruit i es multiplica. És esplai, cau, diga-li com vulguis, i avui nosaltres, enlloc de competir i segregar-nos, hem cooperat i ens hem unit. I us asseguro que l'aire que es respirava era pur, net, impregnat de pau i amor i compromís per fer un món millor. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada