If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dissabte, 12 de novembre del 2011

la va trobar a una sala mig buida

 L'únic que m'interessa del diari que regalen:

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20111108/54237644117/lo-triste-es-no-haber-sido-capaz-de-amar-a-mas-personas.html

"Hay demasiada gente en el mundo que vive en condiciones miserables y se acepta tranquilamente; es espeluznante. A la crisis financiera se suma la crisis moral, esa incapacidad de mostrar sensibilidad hacia los demás, y tiene consecuencias catastróficas."

"En las sociedades en las que vivimos, cada vez es más difícil hacer esa distinción entre las necesidades esenciales y las que no lo son. Nos proponen cosas por todas partes, los objetos nos estorban. Nos creamos necesidades artificiales de las que somos cada vez más dependientes. Nos rodeamos de obstáculos que paradójicamente nos impiden llevar una buena vida."

"No fue un sacrificio. A los 20 años me tentó la carrera política, pero comprendí que no podría. Se trata de un oficio en el que hay que mentir constantemente. Es el caso de los partidos que están ahora en el poder en Europa; todos pretenden hacernos creer que ellos tienen soluciones. Me cuesta mucho creer en la política."

"...rebelarse contra los aspectos de la realidad que son intolerables. Hay que estar dispuesto a trabajar seriamente en nuestro mundo interior."

***

Consol per a la frustració... (Sèneca)
Quan el desig topa amb el mur de la realitat, es produeix la còlera. Com reaccionem a les frustracions? Depenen del que entenem per normalitat. Si plou, no ens agrada, però no ens enfurismem extramadament, perquè estem familiaritzats, sabem que algun dia o altre ha de ploure, que és un fet natural. En canvi,  si creiem que tenim dret a obtenir una cosa i ens la neguen, topem amb la crua realitat i ens ofusquem. Per tant, la còlera la causa la convicció.

Hem d'estar més preparats a les decepcions, ja que l'existència no és perfecta i ho hem d'acceptar.
Ens enfadem menys, quan esperem menys. Res no ens hauria d'agafar d'imprevist. La nostra ment ha d'estar atent a qualsevol desgràcia. Pensem que el Bé ens donarà una recompensa, i el Mal comportarà un càstig. I és que no sempre podem relacionar el destí amb els nostres valors morals.

És tan fàcil caure en l'equivocació d'acceptar l'innecessari i refusar el possible, com en la de refusar el necessari i anhelar l'impossible.
La raó ens permet entendre quan els nostres desigs entren en conflicte amb la realitat i ens ofereix la possibilitat de sotmetre'ns, de manera voluntària i no pas de mal humor, a les necessitats. No podem triar els fets, però sí l'actitud amb què els encarem.

Creiem que podem alterar els nostres destins i confiem i patim en funció d'això. Estem subjectes a coses inevitables, hi ha forces superiors als nostres desigs.

***
Una de las partes más difíciles de la vida es decidir si alejarte o intentarlo un poco más...

No importa cuento tiempo piensas que has perdido o desperdiciado, nunca es tarde para aprovechar lo mejor de cada momento.

Esperar poc i donar molt és un bon mètode per trobar l'equilibri interior.

És trist posar un punt i final als capítols de la vida, però si no ho fas, és impossible redactar més històries.


M'encanta l'olor del poble a primera hora del matí i cap al vespre....quan els carrers encara estan prou buits, quan el terra és moll de la humitat, quan les llars de foc es comencen a encendre o a apagar-se, quan pots escoltar el caliu de la nit a dins les cases, mentre tu ets a fora, sentint el gèlid aire que et congela les galtes, olorant l'arribada de l'hivern a cada passa.

en tinc ganes, moltes. Em sento prou forta.
No importen els obstàcles, si al cap i a la fi, tornes a ser tu mateixa.
Em sento que res em pot fer mal, capaç de donar-ho tot, amb ganes de fer tot.

Tinc ganes de redactar més i més i més històries...





1 comentari:

  1. Laura! M'encanten els teus escrit, perquè sense posar-te massa filosòfica em fas pensar! :-)
    Clar que sí, la vida és meravellosa, i l'olor de mullat és genial! hahahahha
    Per cert, estic en procès de tocar Far del Sud amb la guitarra! XD Però encara em queda un llaaarg camí per recòrrer...heheheh com la duus tu? :D

    ResponElimina