If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dijous, 20 de gener del 2011

Entre ciutat i ciutat...

Per fi!! Una tarda de dijous sense absolutament res a fer! Ni substitucions al tenis, ni deures, ni exàmens...res de res, només entreno de volei al cap de dues hores. Així que he acabat anglès a les 5, i després de prendre'm el berenar, he anat a la biblio fins les 6:45. En tota aquesta estona només he llegit tres revistes de viatges. M'hagués agradat anar a dalt i mirar altres coses, però el temps se m'ha anat volant. Una d'aquestes revistes parlava sobre la Patagònia, Périgord (França rural), Takayama, Himeji, Kamakura (Japó rural) i molts altres llocs. Les fotografies eren tan espectaculars...tan precioses...que em donaven ganes d'entrar dins les pàgines. Tots aquests llocs eren inexistents per a mi abans d'avui, uns indrets tan inhòspits i pintorescs...que costa de creure que existeixen de veritat, a uns quants quilòmetres d'on sóc. Un poblet perdut dels Alps, covert de neu i amb un fons muntanyenc impressionant; un altre de la França més rural, amb casetes de pedra i balcons plens de vistoses flors; un recorregut pels pobles més antics i culturals del Japó, etc.

Sembla mentida que puguin haver racons tan bonics sobre la terra, i em pregunto si amb una vida es pot veure, almenys, la meitat d'aquests llocs. Crec molt que no, ens caldrien 3 o 4 o 5 vides per recórrer cada raconet amb el seu encant tan particular.
I al llegir aquests meravellosos articles, em sap tant de greu la gent que només viatja a capitals europees o americanes, on hi ha gent, museus, botigues, tràfic, extensos parcs, etc. No saben el que es perden...perquè no saben el que hi ha. Jo sóc la primera que m'agradaria visitar Londres, i Dublín, i Roma i París i NY...però això no ho és tot. I hi ha (molta) gent que només es queda amb aquesta idea. Només cal endinsar-se una mica més en el país que es visita...treure's les ulleres de sol de turista i deixar de mirar per la finestra de l'hotel o del bus turístic...i caminar al cantó de la gent autòctona. No cal res més, només obrir els ulls...i la ment.

Gràcies a la tarda d'avui he aconseguit, també, trobar la inspiració per escriure al certamen literari de Maçanet, tot i que no em queda gaire temps...un dia i mig, per ser exactes. Però bé, almenys ja tinc la idea, l'esquelet de la història, i no està gens malament...només diré que té a veure amb l'entrada d'avui, amb aquests racons del món que et deixen sense alè.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada