If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

divendres, 14 de gener del 2011

una gerra s'omple gota a gota

Em fa gràcia quan la gent em diu: "què ingènua, només faràs que perdre el temps intentant arreglant el món. Preocupa't per altres coses, tu sola no faràs res, és impossible acabar amb la fam, és impossible aturar l'escalfament global, és impossible acabar amb les injustícies. No perdis el temps."
Sí, tenen raó...sé que no aconseguiré tot això. És inhumà que un sol ésser humà solucioni totes les injustícies causades per milions d'éssers humans durant milions d'anys. I molts cops em desanimo pensant en aquesta idea, i penso que seria millor invertir el meu temps en altres coses, preocupant-me per altres assumptes com fa la resta de la gent, sent una mica més egoísta. Però no.
Quan m'hi paro a pensar en el que de debó vull fer el més aviat possible, que és endinsar-me en el món de la cooperació i el desenvolupament, no tinc al cap la idea d'acabar amb la pobresa, sinó la de garantir una vida una mica més digna a un pocs, a aquells a qui pugui ajudar. Tot i que només pogués ensenyar a nens i nenes en una escola d'un poblet perdut d'Àfrica, ja huaria servit d'alguna cosa. A un grup de 20 o 30 nens i nenes. Ja és alguna cosa, no? O si només pogués ajudar en la construcció d'una vivenda per a una família de refugiats, també és alguna cosa, no? Se'n beneficia una diminuta proporció de tota la gent desafavorida del món, ho sé, però a cas no hauré solucionat la vida o, com a mínim, millorar-la, d'algú? Doncs ja està. A partir d'aleshores hi haurà algú més al món que viurà sota un sostre decent, i també hi haurà un petit grup de nens i nenes amb l'educació bàsica per intentar sortir-se'n en aquest món. No és aquest, motiu suficient per aportar el teu granet de sorra? Jo crec que sí, sens dubte. Mentre puguis treure un somriure, el teu treball no ha estat en va.

És com quan juguem a la loteria. És una fe cega en què et pot tocar i, malgrat mai o quasi mai toqui, hi juguem sempre, amb l'esperança que algun dia tinguem sort. Sempre toca, a algú o altre, no? I mentre uns pensem que és una pèrdua de temps, que no serveix per a res, altres s'han beneficiat.

"Tot el que faci serà insignificant, però és molt important que ho faci". -Gandhi-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada