If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned...

dissabte, 7 de gener del 2012

alto volta!

http://www.youtube.com/watch?v=eu2iv-vMKT8

Imagina't que al final de la teva vida se'n fés un llibre de totes les teves vivències. Només depen de tu que sigui del tamany d'una revista de publicitat o del tamany d'un diccionari. Jo el vull omplir i fer que els lectors no puguin deixar el llibre de lo interessant que és, fer-los plorar, i riure, i sentir tot el que jo he sentit, i que tinguin ganes de somiar, i fer tot el que he fet jo i...que gaudeixin tant com ho he fet jo a l'escriure'l. Cada dia és un nou episodi, per què no fer-lo interessant?


Crec que és important tenir el control d'un mateix, del teu vaixell. Només tu ets el timoner, no hi ha ningú més. Si no agafes amb força el timó, estrellaràs el vaixell. Tant se val si és petit o gran, bonic o lleig, d'or o de paper, n'has d'estar enamorat, acceptar-lo, i no deixar-lo mai, seguir fins al final, amb l'únic objectiu d'arribar a l'horitzó. I xocaràs amb desenes d'icebergs! I passaràs per moltes tempestes, però es tracta de protegir-lo amb totes les teves forces i seguir i seguir...perquè cada dia surt el sol. Hi ha qui el mar sempre el veu embravat i negre, i d'altres que sempre el veuen brillant i preciós. Tot depen de com miris per les ulleres de llarga vista.


1. Coneixe't
  1.1 Saber quins són els teus defectes i les teves virtuts
            1.1.1potenciar les virtuts
            1.1.2 intentar corregir els defectes
2.Saber què volem, on volem anar, i amb qui
3. Valorar el que tenim, des del més petit al més gran
   3.1 Sobre com i per què estar enamorat de la vida
4. Tenir inquietuds, somnis, aspiracions
   4.1 Sobre com tenir els peus al terra però el cor volant
5. Aprofitar cada moment, cada oportunitat
6. Anar pel mar amb un vaixell petit...
  6.1 ...per poder fer grans coses
7. Arriscar-se caure i aixecar-se
   7.1 sobre les baixades i pujades de la muntanya russa
8. Estimar-se per poder estimar
   8.1 Sobre el que som el que donem
9. No fer el que no voldries que et fessin
  9.1 Sobre com hem d'actuar amb els altres i amb el món
10. Fer una mica més de cas al cor que al cap.
   10.1 Perquè la vida pot ser meravellosa
Epíleg. Somriure i riure fins a no poder més.

Aquests serien els capítols del meu llibre.

***

M'encanta descobrir personatges que valen la pena. Tot i que costi trobar-los, més que res, perquè no se'n parla. THOMAS SANKARA.

http://es.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sankara

Revolucionari marxista que dirigí l'actual Burkina Faso durant el 1983-1987, amb ideals antiimperialistes, en contra el capitalisme monopolista i el neoliberalisme financer. Va portar a terme la reforma agrària per reduir la fam i impulsar l'autosuficiència, i les campanyes d'alfabetització del país, va dotar les dones amb ple drets (prohibint la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats i la poligàmia, oferint llocs de treball dins el govern a dones, etc.), va rebutjar tota ajuda internacional del BM i l'FMI, va promoure la salut pública amb una campanya de vacunacions, va construir una extensa xarxa de carreteres i ferrocarrils, va plantar més de 10 milions d'arbres per evitar la desirtificació del Sahel, etc.
Com sempre, morí assassinat, amb aquestes paraules: "Malgrat els revolucionaris, com els individus, siguin assassinats, mai es podran matar els seus ideals".

  • va reduir els sous de tots els funcionaris públics, inclús el seu propi, prohibí l'ús de xòfers del govern i els bitllets de primera classe d'avió.
  • Es va redistribuir la terra dels terratinents feudals i es va entregar directament als camperols. La producció de blat augmentà en només 3 anys de 1700kg per hectàrea a 3800kg per hectàrea, fent del país autosuficient en menjar.
  • Es va oposar a l'ajuda exterior, dient que "el que t'alimenta, et controla".
  • va sostenir que els pobres i explotats no tenen l'obligació de retornar els diners als rics i explotadors. Va idear la creació de la unió de les nacions africanes per rebutjar la deuda externa.
  • Es va negar a instal·lar un aparell d'aire acondicionat al seu despatx, per evitar luxes innecessaris.
  • Obligà als funcionaris públics a destinar un mes de salari a projectes públics.
  • Convertí una botiga d'aprovisionament de l'Exèrcit en un supermercat obert a tothom, el 1r en tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada